Cumberlandsås
![Cumberlandsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_105631/cf_259/cumberlandsas.jpg)
Cumberlandsås är en riktig klassiker: en kall sås som passar perfekt till vilt eller paté. Den har en sötaktig smak, som kommer från rödvinbärsgelé, apelsin och portvin.
![Cumberlandsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_105631/cf_259/cumberlandsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
rivet skal av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1 msk rivet skal)
1 dl rödvinbärsgelé
1/2 tsk senapspulver
2 krm ingefära
2 msk pressad apelsinsaft
4 msk rött portvin
2 msk rött vin eller rött matlagningsvin
2 tsk majsstärkelse
1 citron
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi459 KJ / 110 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater21 g
Protein0.2 g
Kommentarer