Cumberlandsås

35
0
Cumberlandsås

Cumberlandsås är en riktig klassiker: en kall sås som passar perfekt till vilt eller paté. Den har en sötaktig smak, som kommer från rödvinbärsgelé, apelsin och portvin.

Cumberlandsås

Ingredienser

4 portioner
rivet skal av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1 msk rivet skal)
1 dl rödvinbärsgelé
1/2 tsk senapspulver
2 krm ingefära
2 msk pressad apelsinsaft
4 msk rött portvin
2 msk rött vin eller rött matlagningsvin
2 tsk majsstärkelse
1 citron

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 459 KJ / 110 kCal
Fett 0 g
Salt 0 g
Kolhydrater 21 g
Protein 0.2 g
Läs mer om näringsvärden