Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Cumberlandsås

Cumberlandsås är en riktig klassiker: en kall sås som passar perfekt till vilt eller paté. Den har en sötaktig smak, som kommer från rödvinbärsgelé, apelsin och portvin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj apelsinen, riv skalet med zestjärn och pressa ur saften.
  2. Blanda gelé, senapspulver, ingefära, apelsinsaft, portvin och vin i en kastrull. Rör ner majsstärkelsen och koka några minuter under omrörning. Blanda ner apelsinskalet. Smaksätt med några droppar citronsaft. Låt såsen kallna. 
  3. Servera såsen till t ex paté.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • rivet skal av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1 msk rivet skal)
  • 1 dl rödvinbärsgelé
  • 1/2 tsk senapspulver
  • 2 krm ingefära
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 4 msk rött portvin
  • 2 msk rött vin eller rött matlagningsvin
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 459 kJ / 110 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer