Cumberlandsås

Betyg 3.7 av 5.
40 personer har röstat
0
Cumberlandsås

Cumberlandsås är en riktig klassiker: en kall sås som passar perfekt till vilt eller paté. Den har en sötaktig smak, som kommer från rödvinbärsgelé, apelsin och portvin.

Cumberlandsås

Ingredienser

4 portioner
rivet skal av 1   apelsin (1 apelsin motsvarar 1 msk rivet skal)
1 dl  rödvinbärsgelé
1/2 tsk  senapspulver
2 krm  ingefära
2 msk  pressad apelsinsaft
4 msk  rött portvin
2 msk  rött vin eller rött matlagningsvin
2 tsk  majsstärkelse
1   citron

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi459 KJ / 110 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater21 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Rossini
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tre läskande sommardrinkar
Betyg 3 av 5.
53 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hemgjord ginger beer
Betyg 3 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pimm’s cup
Betyg 2.5 av 5.
83 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nöt & bärmixbollar
Betyg 1.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsin- och basilikamarinerad morots- och zucchinipasta
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga