Citrus- och saffranssnaps
Att göra egen snaps är enkelt och ofta uppskattat till sill och strömming. Denna citrus- och saffranssnaps får en fräsch och härlig smak av apelsin, citron och saffran. Saffran är en klassisk julkrydda men varför inte bjuda på snapsen till midsommar?
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996
Ingredienser
75 cl
75 cl Brännvin special eller vodka
strimlat skal av 1 citron
strimlat skal av 1 apelsin
2 pkt saffran (à 0,5 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tog hälften av mängden saffran & apelsin, och det blev helt perfekt. Mycket uppskattad snaps!
Camilla
2024-09-23Hur långt innan servering behöver man göra denna, hur lång är hållbarheten? Vissa snaps skall göras en vecka innan, vissa några dagar.
Melitsa-therese
2023-12-04Hej Melitsa-Therese! Denna snaps ska endast dra över natten sen ska den silas och är klar att serveras (efter att den kylts). Både citrusskal och saffran ger mycket smak snabbt. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-06