Citrus- och saffranssnaps

Betyg 3.4 av 5.
26 personer har röstat
2
Citrus- och saffranssnaps

Att göra egen snaps är enkelt och ofta uppskattat till sill och strömming. Denna citrus- och saffranssnaps får en fräsch och härlig smak av apelsin, citron och saffran. Saffran är en klassisk julkrydda men varför inte bjuda på snapsen till midsommar?

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Citrus- och saffranssnaps

Ingredienser

75 cl
75 cl Brännvin special eller vodka
strimlat skal av 1 citron
strimlat skal av 1 apelsin
2 pkt saffran (à 0,5 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Jag tog hälften av mängden saffran & apelsin, och det blev helt perfekt. Mycket uppskattad snaps!

Camilla

2024-09-23

Hur långt innan servering behöver man göra denna, hur lång är hållbarheten? Vissa snaps skall göras en vecka innan, vissa några dagar.

Melitsa-therese

2023-12-04

Hej Melitsa-Therese! Denna snaps ska endast dra över natten sen ska den silas och är klar att serveras (efter att den kylts). Både citrusskal och saffran ger mycket smak snabbt. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-12-06

Testa liknande recept

Julkryddad snaps
Betyg 3.2 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risö snaps
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord björksnaps
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Snaps med julsmak
Betyg 2.3 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläderlikör
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemkryddad snaps med blåbär och kardemumma
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga