Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Citrus- och saffranssnaps

Att göra egen snaps är enkelt och ofta uppskattat till sill och strömming. Denna citrus- och saffranssnaps får en fräsch och härlig smak av apelsin, citron och saffran. Saffran är en klassisk julkrydda men varför inte bjuda på snapsen till midsommar?

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 75 cl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll över spriten i en vacker, väl rengjord flaska. Stoppa citrusskal och saffran i flaskan. Obs! se till att skalen är väl rengjorda och inget av det vita skalet kommer med.
  2. Låt stå över natten. Sila genom kaffefilter. Häll tillbaka spriten i flaskan. Ställ kallt till servering.
  3. Stoppa i några nya, fräscha skal i flaskan strax före servering - för ögats skull!

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 75 cl
  • 75 cl Brännvin special eller vodka
  • strimlat skal av 1 citron
  • strimlat skal av 1 apelsin
  • 2 pkt saffran (à 0,5 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?