Senapssill

Betyg 4 av 5.
121 personer har röstat
27
Senapssill

Prova på att göra en egen senapssill genom att följa detta lättlagade recept. Gör din smakrika sås av senap, farin och vinäger blandat med olja, dill och purjolök före du lägger ner sillfiléerna. Servera din krämiga senapssill och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Senapssill

Ingredienser

8 portioner
2   förpackningar 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
1 dl  senap (vanlig)
1 dl  skånsk senap
1 1/2 dl  brun farin
2 tsk  vitvinsvinäger
1 dl  olja
1 dl  hackad dill
1 dl  hackad purjolök
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Sillen håller ca 1 vecka i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
121 personer har röstat

Kommentarer

Jag valde bort purjolök & la till lite créme fraîche.

Susanne

2022-12-23

Mycket enkelt att få till. Blandade i tre sorters senap, 2 grova Skåne och lite Dion. Blev riktigt gott.

Christer

2022-12-17

Brun klibbig farin eller farin strö?

Sofie

2022-12-06

Testa liknande recept

Skärgårdssill med stenbitsrom och dill
Betyg 4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med dill och rödlök
Betyg 4.3 av 5.
72 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill med Västerbottensost
Betyg 4.6 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill
Betyg 4 av 5.
94 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig sill med äpple, pepparrot och gräslök
Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättlagad krämig rödbetssill
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga