Senapssill

Betyg 4 av 5.
139 personer har röstat
31
Senapssill

Prova på att göra en egen senapssill genom att följa detta lättlagade recept. Gör din smakrika sås av senap, farin och vinäger blandat med olja, dill och purjolök före du lägger ner sillfiléerna. Servera din krämiga senapssill och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Senapssill

Ingredienser

8 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 430 g)
1 dl senap (svensk sötad)
1 dl skånsk senap
1 1/2 dl brun farin
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl olja
1 dl hackad dill
1 dl hackad purjolök
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
139 personer har röstat

Kommentarer

Vad är ”vanlig” senap?

Klara

2024-11-17

Hej Klara! Bra fråga! Nu har vi skrivit in sötad svensk, så någon klassisk svensk, tex Slotts original. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-11-19

Supergott

Inga-lill

2023-12-25

Sillen blev otroligt god! Jag hade i lite creme fraiche och gräslök istället för purjolök (som vi inte hade hemma) samt gula senapsfröer. Den här sillen lär jag göra om till jul 😋

Åsa

2023-06-23

Testa liknande recept

Brantevikssill
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Skärgårdssill med stenbitsrom och dill
Betyg 4.2 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med fänkål och dragon
Betyg 2.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sill med dill och rödlök
Betyg 4.3 av 5.
74 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamelliserad citrussill
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kajsa Nymans sill med äpple och pepparrot
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga