Senapssill
Prova på att göra en egen senapssill genom att följa detta lättlagade recept. Gör din smakrika sås av senap, farin och vinäger blandat med olja, dill och purjolök före du lägger ner sillfiléerna. Servera din krämiga senapssill och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001
Ingredienser
8 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 430 g)
1 dl senap (svensk sötad)
1 dl skånsk senap
1 1/2 dl brun farin
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl olja
1 dl hackad dill
1 dl hackad purjolök
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad är ”vanlig” senap?
Klara
2024-11-17Hej Klara! Bra fråga! Nu har vi skrivit in sötad svensk, så någon klassisk svensk, tex Slotts original. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-19Supergott
Inga-lill
2023-12-25Sillen blev otroligt god! Jag hade i lite creme fraiche och gräslök istället för purjolök (som vi inte hade hemma) samt gula senapsfröer. Den här sillen lär jag göra om till jul 😋
Åsa
2023-06-23