Senapssill

109
23
Senapssill

Prova på att göra en egen senapssill genom att följa detta lättlagade recept. Gör din smakrika sås av senap, farin och vinäger blandat med olja, dill och purjolök före du lägger ner sillfiléerna. Servera din krämiga senapssill och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Senapssill

Ingredienser

8 portioner
2 förpackningar 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
1 dl senap (vanlig)
1 dl skånsk senap
1 1/2 dl brun farin
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl olja
1 dl hackad dill
1 dl hackad purjolök
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Sillen håller ca 1 vecka i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

109

Kommentarer

Caroline

2021-12-26

Gott och enkelt recept som blev en hit! Jag frångick receptet lite och hade i grov senap, lite stark senap och pepparrot. Kommer att göra om receptet nästa jul!

Kristina

2021-12-23

Vilken typ av farinsocker ska man ta? Det finns ju en lite klibbig sort och en som är mer som strösocker. Mvh Titti

Carolina

2021-12-21

Bästa julsillen! Gör alltid denna.