Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Senapssill

(105)
45 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Prova på att göra en egen senapssill genom att följa detta lättlagade recept. Gör din smakrika sås av senap, farin och vinäger blandat med olja, dill och purjolök före du lägger ner sillfiléerna. Servera din krämiga senapssill och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 förpackningar 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
  • 1 dl senap (vanlig)
  • 1 dl skånsk senap
  • 1 1/2 dl Brun Farin
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl olja
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad purjolök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär sillfiléerna i mindre bitar, låt dem rinna av.
  2. Blanda senapen, farinet och vinägern i en bunke. Vispa droppvis ner oljan. Rör i dillen och purjolöken. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner sillfiléerna i såsen.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer