Senapssill

Prova på att göra en egen senapssill genom att följa detta lättlagade recept. Gör din smakrika sås av senap, farin och vinäger blandat med olja, dill och purjolök före du lägger ner sillfiléerna. Servera din krämiga senapssill och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Ingredienser
8 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 430 g)
1 dl senap (svensk sötad)
1 dl skånsk senap
1 1/2 dl brun farin
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl olja
1 dl hackad dill
1 dl hackad purjolök
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använde sötstark senap Inget salt eller peppar Fick mycket beröm för sillen
Leif
2024-12-25Receptet blev för sött med sötad senap, var bättre innan ni ändrade då det stod ”vanlig” senap.
Katrina
2024-12-23Hej! Jag hade inte någon purjolök hemma så det blev gräslök istället!
Lars olov
2024-12-22