Senapssill

Betyg 4.1 av 5.
137 personer har röstat
30
Senapssill

Prova på att göra en egen senapssill genom att följa detta lättlagade recept. Gör din smakrika sås av senap, farin och vinäger blandat med olja, dill och purjolök före du lägger ner sillfiléerna. Servera din krämiga senapssill och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Senapssill

Ingredienser

8 portioner
2   förp 5-minuters inläggningssill (à 430 g)
1 dl  senap (vanlig)
1 dl  skånsk senap
1 1/2 dl  brun farin
2 tsk  vitvinsvinäger
1 dl  olja
1 dl  hackad dill
1 dl  hackad purjolök
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Sillen håller ca 1 vecka i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
137 personer har röstat

Kommentarer

Supergott

Inga-lill

2023-12-25

Sillen blev otroligt god! Jag hade i lite creme fraiche och gräslök istället för purjolök (som vi inte hade hemma) samt gula senapsfröer. Den här sillen lär jag göra om till jul 😋

Åsa

2023-06-23

Gjort denna flera gånger. Bra grundrecept. Tillsätter 4msk Creme fraiche och 2 tsk dijon. Lite mer dill än i receptet, både stjälk och blad.

Sara evira

2023-06-22

Testa liknande recept

Skärgårdssill med stenbitsrom och dill
Betyg 4.2 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brantevikssill
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sill med dill och rödlök
Betyg 4.3 av 5.
74 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lime- och vitlökssill
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill med fänkål och dragon
Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Karamelliserad citrussill
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga