Senapssill
Prova på att göra en egen senapssill genom att följa detta lättlagade recept. Gör din smakrika sås av senap, farin och vinäger blandat med olja, dill och purjolök före du lägger ner sillfiléerna. Servera din krämiga senapssill och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001
Ingredienser
8 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 430 g)
1 dl senap (vanlig)
1 dl skånsk senap
1 1/2 dl brun farin
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl olja
1 dl hackad dill
1 dl hackad purjolök
salt och peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Sillen håller ca 1 vecka i kylen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott
Inga-lill
2023-12-25Sillen blev otroligt god! Jag hade i lite creme fraiche och gräslök istället för purjolök (som vi inte hade hemma) samt gula senapsfröer. Den här sillen lär jag göra om till jul 😋
Åsa
2023-06-23Gjort denna flera gånger. Bra grundrecept. Tillsätter 4msk Creme fraiche och 2 tsk dijon. Lite mer dill än i receptet, både stjälk och blad.
Sara evira
2023-06-22