Fudge
Vår godaste fudge gör du med kondenserad mjölk – då blir den precis så där lagom mjuk, seg och kolasöt som julgodis ska vara. Tips! Kom ihåg att mäta temperaturen på smeten både i kastrullen och när du vispar den. Strö eventuellt över lite havssalt på slutet. Ett perfekt grundrecept på den bästa fudgen!
Ingredienser
30 st
125 g smör
1 förp sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
5 dl strösocker
1 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi5393 KJ / 1290 kCal
Fett37 g
Salt1 g
Kolhydrater227 g
Protein11 g
Kommentarer
Stelnade aldrig. Mjuk som kladdkaka.
Emelie
2024-05-25Prövade göra efter receptet men dom blev väldigt mjuka. Tror de är bäst att koka tills de fått lite färg och inte förlita sig på termometern. Ska pröva igen och även byta ut hälften av sockret till farinsocker. (Dom var ändå väldigt goda men inte mycket "fudge" smak)
Josefin
2024-01-31Hej Josefin! Om du gör fudgen igen (vilket vi hoppas du gör!), notera att våra kockar har sett över receptet och att det är uppdaterat. Bland annat är mängden socker minskad. Hoppas du gillar det förbättrade receptet. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-04-02Blev väldigt nöjd med receptet. Lite för sött men helt underbar i smaken. Följde receptet till punkt och pricka och blev nöjd med resultatet
Aleksandra
2024-01-01