Fudge

Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
7
Fudge

Vår godaste fudge gör du med kondenserad mjölk – då blir den precis så där lagom mjuk, seg och kolasöt som julgodis ska vara. Tips! Kom ihåg att mäta temperaturen på smeten både i kastrullen och när du vispar den. Strö eventuellt över lite havssalt på slutet. Ett perfekt grundrecept på den bästa fudgen!

Fudge

Ingredienser

30 st
125 g smör
1 förp sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
5 dl strösocker
1 dl vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Stelnade aldrig. Mjuk som kladdkaka.

Emelie

2024-05-25

Prövade göra efter receptet men dom blev väldigt mjuka. Tror de är bäst att koka tills de fått lite färg och inte förlita sig på termometern. Ska pröva igen och även byta ut hälften av sockret till farinsocker. (Dom var ändå väldigt goda men inte mycket "fudge" smak)

Josefin

2024-01-31

Hej Josefin! Om du gör fudgen igen (vilket vi hoppas du gör!), notera att våra kockar har sett över receptet och att det är uppdaterat. Bland annat är mängden socker minskad. Hoppas du gillar det förbättrade receptet. Vänliga hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-04-02

Blev väldigt nöjd med receptet. Lite för sött men helt underbar i smaken. Följde receptet till punkt och pricka och blev nöjd med resultatet

Aleksandra

2024-01-01

Näringsvärde per st

Energi5393 KJ / 1290 kCal
Fett37 g
Salt1 g
Kolhydrater227 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Polkafudge
Betyg 4.2 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst lingoncheesecake med pepparkaksbotten
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel tryffelfudge med hasselnötter
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb tryffelfudge
Betyg 4.1 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Daimfudge
Betyg 4.8 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fudge med mandel och tranbär
Betyg 2.9 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga