Fudge

Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
9
Fudge

Vår godaste fudge gör du med kondenserad mjölk – då blir den precis så där lagom mjuk, seg och kolasöt som julgodis ska vara. Tips! Kom ihåg att mäta temperaturen på smeten både i kastrullen och när du vispar den. Strö eventuellt över lite havssalt på slutet. Ett perfekt grundrecept på den bästa fudgen!

Fudge

Ingredienser

30 st
125 g smör
1 förp sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
5 dl strösocker
1 dl vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Jag tyckte att den både blev väldigt god och fick fin konsistens, men det var svettigt att få till temperaturen och jag trodde att den blev ett fiasko flera gånger då jag trodde att den brände i botten. Det blev liksom bruna flagor i smeten under uppkoket. Det blev dock varken dålig smak eller konsistens för när man vispade den med elvisp så blev allt slätt och fint. Hade i en gnutta hemgjord vaniljessens och strödde flingsalt på toppen också.

Cecilia

2024-12-08

För svårt med temperaturen.

Anna

2024-12-07

Stelnade aldrig. Mjuk som kladdkaka.

Emelie

2024-05-25

Näringsvärde per st

Energi5393 KJ / 1290 kCal
Fett37 g
Salt1 g
Kolhydrater227 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Snabb tryffelfudge
Betyg 4.1 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Polkafudge
Betyg 4.2 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst lingoncheesecake med pepparkaksbotten
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Daimfudge
Betyg 4.8 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel tryffelfudge med hasselnötter
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladfudge
Betyg 2.6 av 5.
735 personer har röstat
Under 60 min att tillaga