Fudge

Vår godaste fudge gör du med kondenserad mjölk – då blir den precis så där lagom mjuk, seg och kolasöt som julgodis ska vara. Tips! Kom ihåg att mäta temperaturen på smeten både i kastrullen och när du vispar den. Strö eventuellt över lite havssalt på slutet. Ett perfekt grundrecept på den bästa fudgen!

Ingredienser
30 st
125 g smör
1 förp sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
5 dl strösocker
1 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi5393 KJ / 1290 kCal
Fett37 g
Salt1 g
Kolhydrater227 g
Protein11 g
Kommentarer
Följde receptet och den blev alldeles för söt och då gillar jag sött!
Kitty
2024-12-23God och fin konsistens. Perfekt fudge!
Anette
2024-12-18Brynt smöret och hade i vanilj samt lite flingsalt. Hade dock bara 4dl socker, det räckte. Kokade till 112-113 grader, vispade tills det var ca 80 grader sen och det blev bra.
Martin
2024-12-16