Fudge
Vår godaste fudge gör du med kondenserad mjölk – då blir den precis så där lagom mjuk, seg och kolasöt som julgodis ska vara. Tips! Kom ihåg att mäta temperaturen på smeten både i kastrullen och när du vispar den. Strö eventuellt över lite havssalt på slutet. Ett perfekt grundrecept på den bästa fudgen!
Ingredienser
30 st
125 g smör
1 förp sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
5 dl strösocker
1 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi5393 KJ / 1290 kCal
Fett37 g
Salt1 g
Kolhydrater227 g
Protein11 g
Kommentarer
Jag tyckte att den både blev väldigt god och fick fin konsistens, men det var svettigt att få till temperaturen och jag trodde att den blev ett fiasko flera gånger då jag trodde att den brände i botten. Det blev liksom bruna flagor i smeten under uppkoket. Det blev dock varken dålig smak eller konsistens för när man vispade den med elvisp så blev allt slätt och fint. Hade i en gnutta hemgjord vaniljessens och strödde flingsalt på toppen också.
Cecilia
2024-12-08För svårt med temperaturen.
Anna
2024-12-07Stelnade aldrig. Mjuk som kladdkaka.
Emelie
2024-05-25