Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Vegansk risgrynsgröt

(7)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Risgrynsgröt är både juligt och ljuvligt och går hur bra som helst att göra helt mjölkfri. I det här receptet har vi använt mandeldryck som passar fint ihop med kanel, apelsin, saffran och julens andra smaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl grötris (rundkornigt ris)
  • 4 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1/2 tsk salt
  • ca 7 dl mandeldryck
Till servering
  • strösocker
  • mald kanel
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ris, vatten, kanelstång och salt i en kastrull. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
  2. Tillsätt mandeldrycken och rör om. Koka upp och låt gröten svälla på svag värme under lock ca 40 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde
Per portion

Energi
1086 kJ / 260 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept