Vegansk risgrynsgröt

61
7 Klimatsmart
Vegansk risgrynsgröt

Risgrynsgröt är både juligt och ljuvligt och går hur bra som helst att göra helt mjölkfri. I det här receptet har vi använt mandeldryck som passar fint ihop med kanel, apelsin, saffran och julens andra smaker.

Skriv ut
Vegansk risgrynsgröt

Ingredienser

4 portioner
2 dl
grötris (rundkornigt ris)
4 dl
vatten
1
kanelstång
1/2 tsk
salt
ca 7 dl
mandeldryck

Till servering

strösocker
mald kanel

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Amanda

2021-02-16

Kokade på risdryck och det blev riktigt gott. Godaste risgrynsgröten jag ätit! Annars följde jag receptet.

Linda

2019-12-29

Jag brukar använda rismjölk istället. Blir rundare smak. Kokar inte med någon vatten heller, utan bara ca 12 deciliter rismjölk som jag tillsätter allt eftersom tills grynen är mjuka och konsistensen är lagom.

Jonas

2019-12-17

Cashewdryck blir absolut bäst, väldigt likt orginalet.

Näringsvärde per portion

Energi 1086 KJ / 260 kCal
Fett 3 g
Salt 1 g
Kolhydrater 54 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept