Grönkålssallad
En god grönkålssallad som passar in strålande på exempelvis julbordet! Salladen består av russin, grönkål, apelsin, äpple och valnötter och serveras bäst med en god dressing av honung, citronjuice, olivolja och apelsinjuice till.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
10 (på en buffé)
Sallad
1/2 dl russin
ca 250 g färsk grönkål
1 apelsin
1 rött äpple
1/2 dl valnötter (1/2 dl motsvarar ca 30 g)
Dressing
1 msk flytande honung
2 msk färskpressad citronjuice
3 msk olivolja
3 msk färskpressad apelsinjuice
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi416 KJ / 100 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Kommentarer
Svartkål! Skulle det vara! ;)
Marianne
2023-12-25Tog svartmåla istället. Gott och mjukare.
Marianne
2023-12-25Hej! Stämmer verkligen portionsangivelsen om 10 personer? I ”Vår kok bok” finns exakt samma recept, men för 4 personer Ulf
Ulf
2023-12-17Hej Ulf! Jag gick tillbaka i arkivet och dubbelkollade och receptet är beräknat för 10 portioner på en buffé. Äter man salladen som tillbehör till en "vanlig" varmrätt är det nog lagom till 4-6 personer. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-18