Köttbullar (grundrecept)
Precis lagom saftiga med god och gräddig smak. Det är vad du får om du följer detta recept på klassiska köttbullar – noga provlagat med målet att kora den allra bästa. Den vågade twistar till det med torkad svamp, ansjovis och kakao – eller vin och leverpastej!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Ingredienser
ca 40 st
3/4 dl havregryn
4 tsk potatismjöl
1 1/2 dl vispgrädde
3 krm salt
3 krm svartpeppar
2 msk finhackad gul lök
1 msk smör (+ extra till stekning)
500 g nötfärs (gärna ICAs nötfärs 12%)
rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är per st.
Energi164 KJ / 39 kCal
Fett3 g
Salt0.1 g
Kolhydrater1 g
Protein2 g
Kommentarer
Jag använde älgfärs. Endast älgfärs kan bli lite torrt. Inte i detta fall. Jag blandade i ansjovis o kakao. Spännande blandning. Upplevde inte köttbullarna som torra. Jag kan verkligen rekommendera detta recept.
Anna
2021-12-21Skall pröva,
Monica
2017-01-18Enkelt och gott grundrecept på äggfria köttbullar. Själv gjorde jag stor sats och stekte dem i ugnen 240 grader ca 10 minuter.
Helene
2016-11-10