Griljerad julskinka

25
4
Griljerad julskinka

Klassisk griljerad julskinka görs enkelt genom att blanda äggula och senap, strö lite majsstärkelse på skinkan så fäster griljeringen bättre. Toppa med ströbröd och in i ugnen tills skinkan fått lite färg.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Griljerad julskinka

Ingredienser

8 bufféportioner

Griljering

1 äggula
1/2 dl senap (gärna västervikssepnap)
1/2 msk majsstärkelse
2 msk ströbröd
ca 1 kg färdigkokt julskinka

För alla julskinka

Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Tips

Skinkan kan med fördel göras dagen innan så att griljeringen blir fast och lättare att skära.
Vill du ha en sötare griljering kan du smakstätta med lite honung eller välja söt/stark senap.

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Rose-marie

2022-01-29

Enkelt och väldigt bra!

Dongyan

2021-12-30

Senap med ströbröd gjorde skinka att smakar mycket bra. En bra ide.

Daniel

2021-12-19

Enkel och god, satsa på en bra senap.