Griljerad julskinka

Betyg 4.5 av 5.
72 personer har röstat
19
Griljerad julskinka

Klassisk griljerad julskinka görs enkelt genom att blanda äggula och senap, strö lite majsstärkelse på skinkan så fäster griljeringen bättre. Toppa med ströbröd och in i ugnen tills skinkan fått lite färg.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Griljerad julskinka

Ingredienser

8 bufféportioner

Griljering

1   äggula
1/2 dl  senap (gärna västervikssenap)
1/2 msk  majsstärkelse
2 msk  ströbröd
ca 1 kg  färdigkokt julskinka

För alla julskinka

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Tips

Skinkan kan med fördel göras dagen innan så att griljeringen blir fast och lättare att skära.
Vill du ha en sötare griljering kan du smaksätta med lite honung eller välja söt/stark senap.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
72 personer har röstat

Kommentarer

Alltså så underbart ljuvligt gott.

Roberth

2023-01-05

Ni kan rätta till ordet smakstätta under "Tips"

Karin

2022-12-30

Tack Karin! Tydligen inte bara senap vi har problem att stava rätt😊 Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-01-03

Har letat på flera ställen, hittar inte någon sepnap...

Daniel

2022-12-24

Hej Daniel! Vi ber om ursäkt för stavfelet, vi har nu stavat senapen rätt. 😉 Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-12-29

Testa liknande recept

Julknäcke med griljerad julskinka
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Griljerad julskinka med apelsinsenap och nötcrust 
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tranbärsgriljering
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julskinka med mustigt öldopp
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julskinka med griljering
Betyg 2.7 av 5.
1776 personer har röstat
Över 60 min att tillaga