Rödkålssallad med äpple
Denna rödkålssallad är vacker, god och enkel att göra och får en extra smakdimension av det röda äpplet. Massera in saltet i kålen och låt stå en stund så mjuknar kålen. Toppa salladen med rödkål med rostade och krispiga valnötter.
Ingredienser
4 portioner
1 klyfta rödkål (à ca 500 g)
1 tsk salt
3 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
1/2 dl matolja
1 krm svartpeppar
1 stort rött äpple (gärna ingrid marie)
1 1/2 dl naturellla valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1081 KJ / 258 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater11 g
Protein4 g
Kommentar
Går det att frysa detta
Ann-christin
2024-12-10Hej Ann-Christin! Tyvärr är det här inte ett recept som går att frysa. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-11