Rödkålssallad med äpple
![Rödkålssallad med äpple](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244557/cf_259/rodkalssallad_med_apple.jpg)
Denna rödkålssallad är vacker, god och enkel att göra och får en extra smakdimension av det röda äpplet. Massera in saltet i kålen och låt stå en stund så mjuknar kålen. Toppa salladen med rödkål med rostade och krispiga valnötter.
![Rödkålssallad med äpple](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244557/cf_259/rodkalssallad_med_apple.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 klyfta rödkål (à ca 500 g)
1 tsk salt
3 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
1/2 dl matolja
1 krm svartpeppar
1 stort rött äpple (gärna ingrid marie)
1 1/2 dl naturellla valnötter
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1081 KJ / 258 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater11 g
Protein4 g
Kommentarer