Ta vara på dina kycklingrester
Vi har samlat recepten som tar tillvara på kycklingresterna!
Var fjärde matkasse som bärs hem hamnar i soporna. Det gynnar vare sig plånbok eller miljö. Ett enkelt sätt att vara mer klimatsmart är att minska matsvinnet. Så ät upp alla rester - här är tipsen och recepten du behöver!
Om vi bara luktar, smakar och litar på våra sinnen blir mindre mat förgäves. ”Bäst före” talar om att maten håller åtminstone fram till det datumet, det innebär inte att den är dålig dagen efter.
Här har du recept på vilka nya måltider du kan laga med hjälp av dina rester och hur du kan nyttja dina varor till dess fulla potential. Och därmed vara mer klimatsmart.
Med frukostresterna kan du laga något av dessa recept:
Med rester från mellanmålet kan du skapa dessa recept:
Förvandla dina lunch- eller middagsrester till dessa nya måltider:
Gå inte miste om en endaste liten krydda, skapa dessa recept:
Vi har samlat recepten som tar tillvara på kycklingresterna!
Vi tipsar om vad du kan hitta på med matrester som parmesankanten och morotsblasten!
Här får du tips på ett klimatsmarta middagar för veckans alla dagar!
Planera mera, förvara smartare och börja använda dina rester.
Blev det rester över efter dagens middag? Vi tipsar om vad du kan laga med dem!
Här tipsar vi om smarriga alternativ till den klassiska hamburgaren. Gott och klimatsmart!
Här berättar vi hur våra klimatguidade recept funkar och vad antalet löv betyder!
Tacopizza, gratäng eller soppa... Vi tipsar om vad för gott du kan hitta på med resterna!
Vi tipsar om vad du kan hitta på med rester från burkar med tacosås, oliver och kapris!