Pastagratäng med kycklingfärs

Mumsig gratäng fylld med massor av godheter står på kvällens meny! Pasta och kycklingfärs som utgör basen kryddas med soja, tapenade och grädde för krämighet. Häll på mjölk- och äggblandnigen innan du toppar med ost för att slutligen gratinera i ugnen. Servera med rödgrön kruksallad och kvällen är räddad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fiori)
ca 500 g kycklingfärs
1 msk olja
2 msk japansk soja
1 krm peppar
1/2 dl tapenad soltorkade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
3 ägg
1 msk smör eller margarin
4 skivor ost
1 röd/grön kruksallad
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2948 KJ / 705 kCal
Fett29 g
Salt1.93 g
Kolhydrater57 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var ingen wow rätt, smakade ingeting, förutom lite vitlök
Ann-charlotte
2023-11-22Det här blev jätte gott och kommer att gå på repris
Mitra
2023-10-24Smakrik och omtyckt
Ingela
2023-02-04