Pastagratäng med kycklingfärs

21
4
Pastagratäng med kycklingfärs

Mumsig gratäng fylld med massor av godheter står på kvällens meny! Pasta och kycklingfärs som utgör basen kryddas med soja, tapenade och grädde för krämighet. Häll på mjölk- och äggblandnigen innan du toppar med ost för att slutligen gratinera i ugnen. Servera med rödgrön kruksallad och kvällen är räddad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018

Pastagratäng med kycklingfärs

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna fiori)
ca 500 g kycklingfärs
1 msk olja
2 msk japansk soja
1 krm peppar
1/2 dl tapenad soltorkade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
3 ägg
1 msk smör eller margarin
4 skivor ost
1 röd/grön kruksallad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, mjölkdryck och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkfria ersättningsprodukter. Välj mjölkfritt matfett. Byt ut ost mot mjölkfritt ostalternativ eller uteslut den helt.

Gör så här

Tips

Krydda gärna färsen med någon ört som till exempel timjan eller rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Marie

2020-03-02

Efter att ha läst i omdömena att det var smaklöst, lade jag till en pressad vitlöksklyfta, 1 msk fond och 1/2 dl chilisås. Det uppskattades av hela familjen, inklusive kräsna 5-åringen.

Maylie

2018-12-25

Väldigt smaklöst fast jag tillsatte timjan, och äggen passade inte in.

Anna

2018-09-14

Enkelt och snabbt men väldigt smaklöst

Näringsvärde per portion

Energi 2948 KJ / 705 kCal
Fett 29 g
Salt 1.93 g
Kolhydrater 57 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden