Rödbets- och quinoasallad med granatäpple och fetaost
Bjud på en matig quinoasallad med många tilltagande smaker. Söta morötter stekta i spiskummin, saftiga rödbetor, knapriga rostade pumpakärnor och granatäpple kombineras i en utsökt blandning på tallriken. Bryt av med svalkande crème fraiche smaksatt med mynta som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port röd quinoa
1 tärning grönsaksbuljong
1 granatäpple
80 g pumpakärnor
1/2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
150 g fetaost
1 kruka mynta
2 dl naturell fransk crème fraiche
salt
peppar
500 g förkokta rödbetor
200 g snackmorötter
1 msk olivolja
1/2 tsk spiskummin
2 msk smör
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3178 KJ / 760 kCal
Fett59 g
Salt4 g
Kolhydrater52 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Min absoluta favoritsallad. Brukar variera lite. Ibland med grönkål eller annan sallad istället för spenat. Ibland äppelbitar istället för granatäpple.
Hanna
2023-03-20Sååå otroligt god rätt! Körde dock med creme fraiche med smak av franska örter :)
Lisette
2021-06-05Supergod och matig! Perfekt som matlåda.
Annika
2021-06-04