Rödbets- och quinoasallad med granatäpple och fetaost
Bjud på en matig quinoasallad med många tilltagande smaker. Söta morötter stekta i spiskummin, saftiga rödbetor, knapriga rostade pumpakärnor och granatäpple kombineras i en utsökt blandning på tallriken. Bryt av med svalkande crème fraiche smaksatt med mynta som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2016
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd fetaost, crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Min absoluta favoritsallad. Brukar variera lite. Ibland med grönkål eller annan sallad istället för spenat. Ibland äppelbitar istället för granatäpple.
Hanna
2023-03-20Sååå otroligt god rätt! Körde dock med creme fraiche med smak av franska örter :)
Lisette
2021-06-05Supergod och matig! Perfekt som matlåda.
Annika
2021-06-04