Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rödbets- och quinoasallad med granatäpple och fetaost

Bjud på en matig quinoasallad med många tilltagande smaker. Söta morötter stekta i spiskummin, saftiga rödbetor, knapriga rostade pumpakärnor och granatäpple kombineras i en utsökt blandning på tallriken. Bryt av med svalkande crème fraiche smaksatt med mynta som tillbehör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj quinoan och koka den enligt anvisningen på förpackningen med en buljongtärning i vattnet.
  2. Dela granatäpplet och knacka ur kärnorna i en bunke. Rosta pumpakärnorna i en stekpanna med lite olivolja och flingsalt. 
  3. Smula fetaosten.
  4. Hacka myntan och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ansa och klyfta rödbetorna. Dela morötterna på längden. Stek morötterna i olivolja i en stekpanna några minuter. Krydda med salt och spiskummin. Lägg upp på en tallrik. 
  6. Stek rödbetorna i smör i stekpannan några minuter. Salta och peppra. Häll över vinäger och honung och låt koka några sekunder. Lägg upp på ett fat.
  7. Servera quinoan med alla tillbehör och toppa med spenat.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd fetaost, crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port röd quinoa
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 granatäpple
  • 80 g pumpakärnor
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka mynta
  • 2 dl naturell fransk crème fraiche
  • salt och peppar
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 200 g snackmorötter
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 msk smör
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3178 kJ / 760 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer