Rödbets- och quinoasallad med granatäpple och fetaost

97
11
Rödbets- och quinoasallad med granatäpple och fetaost

Bjud på en matig quinoasallad med många tilltagande smaker. Söta morötter stekta i spiskummin, saftiga rödbetor, knapriga rostade pumpakärnor och granatäpple kombineras i en utsökt blandning på tallriken. Bryt av med svalkande crème fraiche smaksatt med mynta som tillbehör.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2016

Rödbets- och quinoasallad med granatäpple och fetaost

Ingredienser

4 portioner
4
port röd quinoa
1
tärning grönsaksbuljong
1
granatäpple
80 g
pumpakärnor
1/2 msk
olivolja
1 tsk
flingsalt
150 g
fetaost
1
kruka mynta
2 dl
naturell fransk crème fraiche
-
salt och peppar
500 g
förkokta rödbetor
200 g
snackmorötter
1 msk
olivolja
1/2 tsk
spiskummin
2 msk
smör
2 msk
balsamvinäger
1 msk
honung
65 g
babyspenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd fetaost, crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

97

Kommentarer

Lisette

2021-06-05

Sååå otroligt god rätt! Körde dock med creme fraiche med smak av franska örter :)

Annika

2021-06-04

Supergod och matig! Perfekt som matlåda.

Catarina

2021-05-31

Jag glömde köpa granatäpple men hade röda vinbär i frysen, det funkade jättebra som substitut! Syrligt och fräscht.

Näringsvärde per portion

Energi 3178 KJ / 760 kCal
Fett 59 g
Salt 4 g
Kolhydrater 52 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept