Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Risgrynspudding med saftsås

(68)
45 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En härlig risgrynspudding som du gärna kan ge lite citrussmak genom att tillsätta finrivet citronskal. Avnjut den mumsiga, varma puddingen av risgrynsgröt tillsammans med en söt saftsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2008
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g risgrynsgröt (färdigköpt)
  • 1 ägg
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk finrivet citronskal (eventuellt)
Till servering
  • hallonsylt eller saftsås till servering
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop risgrynsgröt med ägg och socker. Tillsätt ev finrivet citronskal.
  3. Fördela i en liten smord ugnssäker form.
  4. Tillaga i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna. 
  5. Till servering: servera med hallonsylt eller saftsås.

För alla

Risgrynspudding: Glutenfri. Innehåller mjölk och ägg.
Saftsås: Gluten-, mjölk- och laktosfri.

Näringsvärde
Per portion

Energi
1050 kJ / 250 kCal
Läs mer om näringsvärden