Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fruktsallad med mangosås

Ett lättlagat recept på utsökt fruktsallad med söt mangosås att servera som nyttigare efterrätt. Du gör salladen av blandade frukter som melon, apelsin, kiwi och vindruvor. Garnera med hallon, mandel, kokos och vallmo. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva frukten. Lägg upp på ett fat.
  2. Strössla över hallon, vindruvor, granatäpple, mandel, kokos och vallmofrön.
  3. Ringla över Mangosås.

Näringsberäkningen är utan mangosås.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Är sharonfrukt svår att hitta, ta en kiwi till i stället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 700 g melon (t ex cantaloupe eller galia)
  • 1 apelsin
  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 sharonfrukt
  • 1 kiwi
  • 125 g färska eller frysta hallon
  • 1 dl blå vindruvor
  • 1/2 granatäpple (kärnorna)
  • 1 dl hackad mandel
  • 1 dl riven kokos
  • 1 msk blå vallmofrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1132 kJ / 271 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept