Fruktsallad med mangosås

11
0
Fruktsallad med mangosås

Ett lättlagat recept på utsökt fruktsallad med söt mangosås att servera som nyttigare efterrätt. Du gör salladen av blandade frukter som melon, apelsin, kiwi och vindruvor. Garnera med hallon, mandel, kokos och vallmo. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Fruktsallad med mangosås

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g
melon (t ex cantaloupe eller galia)
1
apelsin
1
blodgrapefrukt
1
sharonfrukt
1
kiwi
125 g
färska eller frysta hallon
1 dl
blå vindruvor
1/2
granatäpple (kärnorna)
1 dl
hackad mandel
1 dl
riven kokos
1 msk
blå vallmofrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Under 30 minuter

Gör så här

Näringsberäkningen är utan mangosås.

Tips

Är sharonfrukt svår att hitta, ta en kiwi till i stället.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1132 KJ / 271 kCal
Fett 11 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 35 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept