Fiskgratäng med dill och broccoli
Snabb fiskgratäng som sköter sig själv i ugnen. Med färdiglagat potatismos, sej, broccoli och krämig sås med sting av senap blir det här en fiskrätt för vardagskvällar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2012
Ingredienser
4 portioner
400 g sej
800 g potatismos
250 g broccoli
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 citron
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk (gärna 1,5%)
1 msk senap
3 msk hackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1771 KJ / 422 kCal
Fett15.2 g
Kolhydrater34.5 g
Protein29.1 g
Kommentarer
Gjorde på torsk i stället. Kan rekommendera en fiskbuljongtärning eller en skvätt fiskfond i gratängsåsen.
Sven-erik
2023-01-31Gott och enkel.
Maria
2022-05-05Hej Henrik! I detta fall är det färdigköpt fryts potatismos (medföljde i matkassen) som vi rekommenderar. Själva har vi inte provat att frysa in mos och tinat än. Så det går utmärkt att göra vanligt mos till denna rätten också.
Redaktionen
2012-12-10