Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskgratäng med dill och broccoli

Snabb fiskgratäng som sköter sig själv i ugnen. Med färdiglagat potatismos, sej, broccoli och krämig sås med sting av senap blir det här en fiskrätt för vardagskvällar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sej och potatismos.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skär broccolin i små buketter.
  4. Smörj en ugnssäker form med matfett. Bred ut potatismoset.
  5. Lägg på fisken och krydda med salt och peppar. Toppa med broccoli.
  6. Riv skalet av halva citronen och klyfta den andra halvan.
  7. Blanda grädden med mjölk, senap, dill och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Häll gräddmjölken över fisken.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  9. Servera gratängen med citronklyftor och gärna en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g sej
  • 800 g potatismos
  • 250 g broccoli
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk (gärna 1,5%)
  • 1 msk senap
  • 3 msk hackad dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1771 kJ / 422 kCal