Banan- och jordnötsglass
Snabblagad glass med banan och jordnötssmör. Med frysta bananer behövs varken ägg eller grädde. Glassen smaksätts med limejuice och honung. Ät den på en gång! Jordnötsglassen är god till en fruktsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
4 portioner
2 frysta bananer
1 dl jordnötssmör
1 msk färskpressad limejuice
1/2 msk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi868 KJ / 208 kCal
Fett14 g
Salt0.33 g
Kolhydrater12 g
Protein7 g
Kommentarer
Det går utmärkt att använda receptet för endast en portion också. Blir SMÅ portioner att dela på fyra :-D
Erika
2024-07-03Men det är väll ingen glass. Det ska ju vara frusen.
Jessica
2024-05-29Hej Jessica! Jo, vi kallar det glass eftersom det är frysta bananer som mixas, så den blir lite fryst och bör ätas på en gång. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-03God men lite söt, körde med sirap och citron juice dock
Simon
2020-07-09