Ta vara på dina kycklingrester
Vi har samlat recepten som tar tillvara på kycklingresterna!
Släng inte skrovet som blir kvar av din kyckling, koka din egen mustiga kycklingbuljong av resterna istället! Vi berättar hur du gör din egna kycklingbuljong och guidar dig steg för steg.
Att göra din egen kycklingbuljong kräver lite pill men är så värt det för det goda slutresultatet. Tillagningstiden är cirka 1-2 timmar och vi guidar dig steg för steg nedan!
Skär upp alla grönsaker i grova bitar. Rosta grönsaker och kycklingskrovet med lite olja, örter och kryddor i en stor kastrull på hög värme i ca 5 minuter. Rör om då och då.
Slå på vattnet och låt buljongen koka upp på medelvärme. Sänk till låg temperatur och låt sjuda tills hälften av vätskan kokat bort. Skumma av under tiden.
Låt svalna. Sila sedan buljongen så att en klar vätska återstår. Ställ i kylskåp 2 timmar och skeda sedan bort fettet som eventuellt lagt sig på ytan. Frys in buljongen i mindre portioner.
Vi har samlat recepten som tar tillvara på kycklingresterna!
Kycklingfärs är mer hälsosam och klimatsmart än vanlig köttfärs. Så lyckas du!
Att helsteka kyckling är gott men lite pilligt, vi guidar dig steg för steg!
Vi tipsar om vad du kan hitta på med matrester som parmesankanten och morotsblasten!
Intresset för ekologisk mat fortsätter att öka.Här förklarar vi varför det är bra att välja ekologisk kyckling.
Planera mera, förvara smartare och börja använda dina rester.
Att koka egen buljong kan vara enklare än du tror. Här ger vi tipsen för godaste buljongen
Vi tipsar om vad du kan hitta på med rester från burkar med tacosås, oliver och kapris!
Vi berättar om fördelarna med att skippa skalandet och bjuder på smarriga recept med skal!