Hoki med ruccolapesto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hoki med ruccolapesto

Den fina vita fisken serveras med en variant på den italienska peston. I denna är det ruccola, olivolja och solroskärnor som mixas och resultatet blir en klargrön sås med kraftig, nästan lite pepprig, smak. Såsen passar även utmärkt till grillat!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka potatisen i saltat vatten.
  3. Skala vitlöken. Halvera citronen och pressa saften ur den ena halvan och klyfta den andra. Mixa vitlök och ruccola med olja, vatten, citronsaft och solroskärnor. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär fisken i bitar. Stek den i matfettet. Krydda med salt och peppar. Pressa potatisen.
  5. Servera fisken med ruccolapesto, potatis och citronklyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g hoki
  • 900 g fast potatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 65 g ruccola
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl solroskärnor
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1859 kJ / 445 kCal