Hoki med ruccolapesto

3
0
Hoki med ruccolapesto

Den fina vita fisken serveras med en variant på den italienska peston. I denna är det ruccola, olivolja och solroskärnor som mixas och resultatet blir en klargrön sås med kraftig, nästan lite pepprig, smak. Såsen passar även utmärkt till grillat!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012

Hoki med ruccolapesto

Ingredienser

4 portioner
600 g hoki
900 g fast potatis
1 vitlöksklyfta
1 citron
65 g rucola
1 msk olivolja
1/2 dl vatten
1 dl solroskärnor
salt och peppar
1 msk smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1859 KJ / 445 kCal
Fett 14.9 g
Kolhydrater 40.6 g
Protein 33.4 g
Läs mer om näringsvärden