Grovt potatisbröd

Hembakat bröd som du kan använda upp överbliven, kokt potatis i. Skållningen av rågmjölet dagen innan ger ett saftigt bröd. Detta grova potatisbröd är ett nyttigt bröd som mättar.

Ingredienser
2 bröd
Dag 1
5 dl vatten
5 dl grovt rågmjöl
Dag 2
rågmjölsskållning (från dag 1)
50 g färsk jäst
1 dl kallt vatten
150 g kokt skalad potatis
2 tsk salt
1/2 dl ljus sirap
ca 12 1/2 dl vetemjöl special
Gör så här
00:10:00
01:00:00
00:30:00
00:45:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett fantastiskt gott bröd som är en fröjd att baka. Ser vackert ut utan att vara bränt som de flesta proffsbakade surdegsbröden är. Jag ändrar ingredienserna ibland för att variera. Har bara fått tummen upp för brödet bland arbetskamrater samt egna familjen. Henrik
Henrik
2023-04-08Ett helt suveränt gott och saftigt bröd. Inte svårt men tar lite tid från början till slut men är värt det!!!
Birgitta
2022-05-05Supergott bröd, adderade 2 tsk anis och 2 tsk fänkål vilket gjorde resultatet ännu bättre!
Susanna
2011-11-24