Grovt potatisbröd

7
2
Grovt potatisbröd

Hembakat bröd som du kan använda upp överbliven, kokt potatis i. Skållningen av rågmjölet dagen innan ger ett saftigt bröd. Detta grova potatisbröd är ett nyttigt bröd som mättar.

Skriv ut
Grovt potatisbröd

Ingredienser

2 bröd

Dag 1

5 dl
vatten
5 dl
grovt rågmjöl

Dag 2

-
rågmjölsskållning (från dag 1)
50 g
färsk jäst
1 dl
kallt vatten
150 g
kokt skalad potatis
2 tsk
salt
0.5 dl
ljus sirap
ca 12.5 dl
vetemjöl special
Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Gillar du kryddor i brödet? Malen pomerans, anis och fänkål eller kummin passar bra.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Susanna

11/24/2011

Supergott bröd, adderade 2 tsk anis och 2 tsk fänkål vilket gjorde resultatet ännu bättre!

Mona

11/22/2011

Ett jätte gott och matnyttigt bröd.

Testa liknande recept