Lättlagad pizza utan jäst
Pizza är fredagsmys i många familjer men ibland är tiden knapp. Den här pizzan är bakad med bakpulver istället för jäst och behöver därför inte jäsa. Toppa gärna med skinka, paprika, champinjoner och majs och tills sist italiensk mozzarella.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2012
Ingredienser
4 portioner
Pizzadeg
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl olivolja
bakplåtspapper
Topping
150 g skivad rökt skinka
1 röd paprika
100 g champinjoner
300 g majs
2 dl chilisås
150 g riven mozzarella
1 msk oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2862 KJ / 684 kCal
Fett23.7 g
Salt4.7 g
Kolhydrater86 g
Protein28.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man använda annat som "degvätska" om man inte har olivolja hemma? Tex vatten i samma mängd?
Sara
2023-12-09Smidigt att göra degen o god också.
Inger
2022-02-05Jättegod
Sami
2020-10-13