UNDER 30 MIN | Enkel

Gyllene juice med gurkmeja och cayenne

Gör en uppfriskande apelsinjuice med morot, citron, ingefära, gurkmeja och cayennepeppar. Har du ingen råsaftcentrifug kan du istället använda en mixer. Servera gärna juicen med is.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötter, apelsin, citron, ingefära och gurkmeja och kör genom en råsaftcentrifug. Eller skala och riv morötter, ingefära och gurkmeja. Skala och skär citrusfrukter i mindre bitar och mixa slätt i en blender. Rör ner cayennepeppar och vatten.
  2. Till servering: Häll upp i glas, gärna med is.

För alla

Fri från gluten, laktos,mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 5 apelsiner
  • 1 citron
  • 2 cm färsk ingefära
  • 3 cm färsk gurkmeja
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 - 3 dl kallt vatten
Till servering
  • isbitar