Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ungerskt potatisbröd

Ungerskt potatisbröd är ett härligt matigt bröd som passar utmärkt att servera till en soppa eller gryta. Det innehåller jäst, matolja, vetemjöl, vetekli, potatis och salt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en degbunke och lös upp den i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet, olja och blanda i ca 8 dl mjöl (för 15 port). Arbeta degen ett par minuter för hand eller med maskin. Låt den jäsa övertäckt, ca 1 timme.
  2. Tillsätt salt, vetekli, pressad eller riven potatis och resten av mjölet (spara lite till utbakningen).
  3. Arbeta degen smidig. Ta upp den på bakbordet och dela i 2 bitar (för 15 port). Forma dem till två runda limpor. Låt dem jäsa övertäckta, ca 40 min.
  4. Grädda dem i 200°C, i nedre delen av ugnen, ca 40 min. Låt bröden svalna på galler utan bakduk så blir skorpan lätt knaprig.

Ingredienser

Portioner: 15
  • 50 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • 2 msk matolja
  • 12 dl vetemjöl (12 dl motsvarar ca 720 g)
  • 1 msk salt
  • 1 dl vetekli
  • 3 kokta potatisar (3 potatisar motsvarar ca 225 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?