Ungerskt potatisbröd

Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
2
Ungerskt potatisbröd

Ungerskt potatisbröd är ett härligt matigt bröd som passar utmärkt att servera till en soppa eller gryta. Det innehåller jäst, matolja, vetemjöl, vetekli, potatis och salt.

Ungerskt potatisbröd

Ingredienser

15 portioner
50 g  jäst
4 dl  ljummet vatten
2 msk  matolja
12 dl  vetemjöl (12 dl motsvarar ca 720 g)
1 msk  salt
1 dl  vetekli
3   kokta potatisar (3 potatisar motsvarar ca 225 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Gott bröd - men jag tillsätter 2 msk hel kummin och två tsk socker också, minskar saltmängden till hälften.

Margareta

2012-01-15

Helt OK limpor, blir två ganska stora. Jag brukar älska salt men tyckte att det blev lite väl mycket, sen rekommenderar jag också att tillsätta lite socker och solrosfrö/linfrö!

Elin

2007-06-27

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Langos
Betyg 4.3 av 5.
255 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ungersk langos med vitlöksolja, gräddfil och ost
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Langos med vitlökssås
Betyg 4.1 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lantbröd
Betyg 3.2 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morgonfrallor med kli
Betyg 2.8 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga