Ungerskt potatisbröd är ett härligt matigt bröd som passar utmärkt att servera till en soppa eller gryta. Det innehåller jäst, matolja, vetemjöl, vetekli, potatis och salt.
Ingredienser
15
50 g jäst
4 dl ljummet vatten
2 msk matolja
12 dl vetemjöl (12 dl motsvarar ca 720 g)
1 msk salt
1 dl vetekli
3 kokta potatisar (3 potatisar motsvarar ca 225 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3 av 5.
1212 personer har röstat
2 st
Kommentarer
Gott bröd - men jag tillsätter 2 msk hel kummin och två tsk socker också, minskar saltmängden till hälften.
Margareta
2012-01-15
Helt OK limpor, blir två ganska stora. Jag brukar älska salt men tyckte att det blev lite väl mycket, sen rekommenderar jag också att tillsätta lite socker och solrosfrö/linfrö!
Kommentarer
Gott bröd - men jag tillsätter 2 msk hel kummin och två tsk socker också, minskar saltmängden till hälften.
Margareta
2012-01-15Helt OK limpor, blir två ganska stora. Jag brukar älska salt men tyckte att det blev lite väl mycket, sen rekommenderar jag också att tillsätta lite socker och solrosfrö/linfrö!
Elin
2007-06-27