Ungerskt potatisbröd
Ungerskt potatisbröd är ett härligt matigt bröd som passar utmärkt att servera till en soppa eller gryta. Det innehåller jäst, matolja, vetemjöl, vetekli, potatis och salt.
Ingredienser
15 portioner
50 g jäst
4 dl ljummet vatten
2 msk matolja
12 dl vetemjöl (12 dl motsvarar ca 720 g)
1 msk salt
1 dl vetekli
3 kokta potatisar (3 potatisar motsvarar ca 225 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott bröd - men jag tillsätter 2 msk hel kummin och två tsk socker också, minskar saltmängden till hälften.
Margareta
2012-01-15Helt OK limpor, blir två ganska stora. Jag brukar älska salt men tyckte att det blev lite väl mycket, sen rekommenderar jag också att tillsätta lite socker och solrosfrö/linfrö!
Elin
2007-06-27