Grundrecept sylt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grundrecept sylt

Vill du lyckas med syltkoket? Här är ett grundrecept på sylt som passar alla sorters bär och frukt. Syltsockret innehåller pektin så det är lätt att få rätt konsistens på sylten. Syltreceptet passar utmärkt till sommarens skörd av hallon, blåbär och björnbär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 1,2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär större frukter i bitar.
  2. Blanda bären eller frukten med sockret i en kastrull. Koka sakta upp under omrörning så att bären eller frukten släpper sin vätska. Koka sedan sakta ytterligare ca 5 minuter. Skumma under tiden. (Koka ca 5 minuter längre om frukten är fast.)
  3. Häll upp den varma sylten i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut dem direkt.
  4. Förvaras svalt. Öppnad burk förvaras i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Vill man kontrollera syltens konsistens, lägg lite sylt på en tallrik och sätt in i kylen tills den är ordentligt kall. Är sylten för lös, koka längre, är den för fast, koka upp och späd med lite vatten.

Ingredienser

Portioner: ca 1,2 l
  • 1 kg rensade sköljda bär (eller frukt, tinade om de varit frysta)
  • 900 g syltsocker (med pektin, 900g motsvarar 1 l socker)
Lägg till i inköpslistan