Grundrecept sylt

56
1
Grundrecept sylt

Vill du lyckas med syltkoket? Här är ett grundrecept på sylt som passar alla sorters bär och frukt. Syltsockret innehåller pektin så det är lätt att få rätt konsistens på sylten. Syltreceptet passar utmärkt till sommarens skörd av hallon, blåbär och björnbär.

Skriv ut
Grundrecept sylt

Ingredienser

ca 1,2 l
1 kg rensade sköljda bär (eller frukt, tinade om de varit frysta)
900 g syltsocker (med pektin, 900g motsvarar 1 l socker)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Bra att veta om Syltkok.

Tips

Vill man kontrollera syltens konsistens, lägg lite sylt på en tallrik och sätt in i kylen tills den är ordentligt kall. Är sylten för lös, koka längre, är den för fast, koka upp och späd med lite vatten.

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentar

Therese

2021-08-19

Superfint recept! Men när man kommer in direkt på receptet (vilket man gör vid googling), missar man all viktig fakta om att undvika mögel, längre hållbarhet etc. Det hade varit bra om ni haft en länk högst upp till alla stegen om som är viktigt att tänka på innan man gör sylt :) Tack och ha det gott!

Redaktionen ICAse

2021-09-14

Hej Therese! Tack för din kommentar och vilket toppenbra tips du gav oss. ❤ Vi har nu uppdaterat receptet med en länk till en artikel där man kan läsa mer om vad som är bra att känna till vid syltkok. Hälsningar Elina

Testa liknande recept