Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Indisk köttfärssås med curry

Indisk köttfärssås med curry, en variant på klassikern köttfärssås, men med doft av kokosmjölk och Sydasien. Köttfärsen på kycklingfärs får sina smaker av bland annat curry och kanel. Krämighet och sötma får du från kokosmjölken.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva morötterna . Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla kålen. Dela, kärna ur och hacka chilin.
  2. Fräs grönsakerna i hälften av oljan tillsammans med kryddorna i en stekpanna. Lägg över i en stor kastrull.
  3. Stek färsen i resten av oljan i stekpannan. Lägg över i kastrullen med grönsakerna.
  4. Tillsätt kokosmjölk, vatten och smulad buljongtärning.  Låt småkoka ca 15 minuter. Smaksätt med salt, peppar och pressad lime.
  5. Till servering: Servera med kokt- ris eller nudlar.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj ris eller risnudlar att servera till.

Näringsberäkningen är per portion utan topping.

Tips

Topping: Mango chutney, matyoghurt, rostad mandel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g vitkål
  • 1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 3 msk olja
  • 1 1/2 tsk curry
  • 1 tsk kanel
  • 400 g kycklingfärs
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 1/2 lime
Till servering
  • ris eller nudlar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2948 kJ / 707 kCal