Indisk köttfärssås med curry

49
3
Indisk köttfärssås med curry

Indisk köttfärssås med curry, en variant på klassikern köttfärssås, men med doft av kokosmjölk och Sydasien. Köttfärsen på kycklingfärs får sina smaker av bland annat curry och kanel. Krämighet och sötma får du från kokosmjölken.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Indisk köttfärssås med curry

Ingredienser

4 portioner
2
morötter
1
stor gul lök
1
vitlöksklyfta
200 g
vitkål
1
chilifrukt (t ex spansk peppar)
3 msk
olja
1 1/2 tsk
curry
1 tsk
kanel
400 g
kycklingfärs
400 ml
kokosmjölk
2 dl
vatten
1
hönsbuljongtärning
-
salt och peppar
1/2
lime

Till servering

ris eller nudlar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj ris eller risnudlar att servera till.

Näringsberäkningen är per portion utan topping.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Topping: Mango chutney, matyoghurt, rostad mandel.

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Ingrid

10/1/2020

God, men vad tror ni om lite i ingefära färsk riven IS

Pia

4/13/2020

Jättegott! Var inte säker på att jag skulle gilla smaksättningen, men tyckte mycket om rätten. Blir självklart fler gånger.

Raya

5/22/2016

Prövar det i morgon, byter ut vitkål mot broccoli o annan rotsak. Trorcatt det blir gott!!!

Näringsvärde per portion

Energi 2948 KJ / 707 kCal
Fett 41.7 g
Kolhydrater 58.8 g
Protein 28.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept