UNDER 30 MIN | Medel

Knäckiga müslikakor

Oväntat besök? Släng ihop en kaksmet av frukostmüslin i skafferiet så kan du snart bjuda på dessa müslikakor med kolasmak och knäckig konsistens. Klara på ett kick!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret i en kastrull. 
  3. Blanda i müsli eller havregryn, vetemjöl, socker, sirap och bakpulver. 
  4. Forma smeten till bollar, ca 30 stycken (för 1 sats = 30 kakor), och platta till på bakpappersklädda plåtar. 
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills kakorna är gyllene.

 

Ingredienser

Portioner: 30
  • 100 g smör
  • 2 dl müsli eller havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk bakpulver

Näringsvärde
Per portion

Energi 231 kJ / 55 kCal