Flygande Jacob

Här bjuder vi på en riktig klassiker: Flygande Jacob! En läcker rätt med kyckling, bacon, grädde, banan, chilisås och jordnötter. Receptet publicerades första gången 1976 och upphovsmannen lär vara Ove Jacobsson, verksam inom flygfrakt. Tack Ove för denna oslagbara rätt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 tsk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
140 g tärnat bacon
1 banan
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
4 port ris eller couscous
1 dl saltade jordnötter
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3117 KJ / 744 kCal
Fett33 g
Salt2.8 g
Kolhydrater61 g
Protein50 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag har alltid en hel kyckling som jag tillagat innan i ugn med allkrydda. Sedan blandar jag minst 5 dl grädde som jag blandar ner 2-3 dl chilisås i, jordnötterna är i från början i ugnen. Blir kanon.
Tobias
2025-03-15God men det blev alldeles för tunn sås.
Joakim
2025-02-25Det smakade mest bränd banan och alldeles för söt chilisås
Elin
2025-02-11