Flygande Jacob
Här bjuder vi på en riktig klassiker: Flygande Jacob! En läcker rätt med kyckling, bacon, grädde, banan, chilisås och jordnötter. Receptet publicerades första gången 1976 och upphovsmannen lär vara Ove Jacobsson, verksam inom flygfrakt. Tack Ove för denna oslagbara rätt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021
Ingredienser
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri växtbaserad grädde eller välj grädde. Välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde eller växtbaserad gräddersättningsprodukt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stekte kycklingen med salt och svartpeppar och en skätt mushroom soya
Eva lotta
2024-03-05Fantastisk gott, o om man nu vill ha i curry eller inte är ganska mycket upp till var o en 👌😁
Jonas
2024-02-26Hej, hur mycket väger en portion och hur stor del är ris?
Beate
2024-02-19