Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Flygande Jacob

Här bjuder vi på en riktig klassiker: Flygande Jacob! En läcker rätt med kyckling, bacon, grädde, banan, chilisås och jordnötter. Receptet publicerades första gången 1976 och upphovsmannen lär vara Ove Jacobsson, verksam inom flygfrakt. Tack Ove för denna oslagbara rätt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kycklingen i strimlor och bryn den i oljan i en stekpanna i omgångar, krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form. Stek baconet och lägg på kycklingen.
  3. Skala och skiva bananen och lägg dem på kycklingen.
  4. Rör ihop grädde och chilisås, smaka av med salt och peppar. Häll det över kycklingen.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Strö jordnötterna över kycklingen och servera med riset.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Tips

Kockknepet: Prova gärna att smaka av grädden med curry eller italiensk salladskrydda.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 banan
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 1 dl saltade jordnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3010 kJ / 720 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer