Här bjuder vi på en riktig klassiker: Flygande Jacob! En läcker rätt med kyckling, bacon, grädde, banan, chilisås och jordnötter. Receptet publicerades första gången 1976 och upphovsmannen lär vara Ove Jacobsson, verksam inom flygfrakt. Tack Ove för denna oslagbara rätt!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
17 2014
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Emmelie
2/12/2021Kunde ju stå vissp grädde Fick veta efteråt att det var fel matlagnings grädde
Mikael
1/23/2021Receptet måste ändras eller plockas bort om det ska kallas flygande Jakob. Då originalet är något helt annat och baseras på färdig grillad kyckling, visp grädde, chilli sås, bacon, banan och italiensk salladskrydda. Och inget annat annars blir inte resultatet som det är tänkt.
Majvor
1/3/2021Mycket gott men jag tog italiensk sallads Kthdda innan jag häller på grädden. Hällde direkt på kyckling och banan. Det blev gott med den kryddan