Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärssås med rotfrukter och pasta

En klassiker med extra mättnadskänsla finner du i denna köttfärssås med rotfrukter och pasta. Stek köttfärs, lök och vitlök som du sedan låter puttra med rivna morötter, palsternacka, tomatpuré och tomatkross. Servera tillsammans med pasta och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, vitlök, morötter och palsternacka. Hacka lök och vitlök, riv rotfrukterna grovt.
  2. Smält matfettet i en gryta och stek köttfärs, lök och vitlök. Rör ner rotfrukterna och låt dem steka med några minuter.
  3. Rör ner tomatpuré, tomatkross, vatten, buljongtärning och kryddor. Låt sjuda ca 15 minuter. Smaka eventuellt av med mera kryddor.
  4. Servera med pasta och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och servera med mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: servera med pasta utan ägg.

Pasta och bröd är inkluderad i näringsberäkningen.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter (à ca 100 g)
  • 1 palsternacka (à ca 200 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 buljongtärning
  • 1 tsk kardemummakärnor stötta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2821 kJ / 674 kCal