Köttfärssås med rotfrukter och pasta

13
0
Köttfärssås med rotfrukter och pasta

En klassiker med extra mättnadskänsla finner du i denna köttfärssås med rotfrukter och pasta. Stek köttfärs, lök och vitlök som du sedan låter puttra med rivna morötter, palsternacka, tomatpuré och tomatkross. Servera tillsammans med pasta och bröd.

Skriv ut
Köttfärssås med rotfrukter och pasta

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2
morötter (à ca 100 g)
1
palsternacka (à ca 200 g)
1 msk
smör eller margarin
500 g
nötfärs
1 msk
tomatpuré
500 g
krossade tomater
1 1/2 dl
vatten
1/2
buljongtärning
1 tsk
kardemummakärnor stötta
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och servera med mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: servera med pasta utan ägg.

Pasta och bröd är inkluderad i näringsberäkningen.

 

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2821 KJ / 674 kCal
Fett 24 g
Salt 3.43 g
Kolhydrater 75 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept