Köttfärssås med rotfrukter och pasta
![Köttfärssås med rotfrukter och pasta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_37702/cf_259/kottfarssas_med_rotfrukter_och_pasta.jpg)
En klassiker med extra mättnadskänsla finner du i denna köttfärssås med rotfrukter och pasta. Stek köttfärs, lök och vitlök som du sedan låter puttra med rivna morötter, palsternacka, tomatpuré och tomatkross. Servera tillsammans med pasta och bröd.
![Köttfärssås med rotfrukter och pasta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_37702/cf_259/kottfarssas_med_rotfrukter_och_pasta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter (à ca 100 g)
1 palsternacka (à ca 200 g)
1 msk smör eller margarin
500 g nötfärs
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 1/2 dl vatten
1/2 buljongtärning
1 tsk kardemummakärnor stötta
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och servera med mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: servera med pasta utan ägg.
Pasta och bröd är inkluderad i näringsberäkningen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2821 KJ / 674 kCal
Fett24 g
Salt3.43 g
Kolhydrater75 g
Protein37 g
Kommentarer