Köttfärssås med rotfrukter och pasta
En klassiker med extra mättnadskänsla finner du i denna köttfärssås med rotfrukter och pasta. Stek köttfärs, lök och vitlök som du sedan låter puttra med rivna morötter, palsternacka, tomatpuré och tomatkross. Servera tillsammans med pasta och bröd.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter (à ca 100 g)
1 palsternacka (à ca 200 g)
1 msk smör eller margarin
500 g nötfärs
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 1/2 dl vatten
1/2 buljongtärning
1 tsk kardemummakärnor stötta
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Pasta och bröd är inkluderad i näringsberäkningen.
Energi2821 KJ / 674 kCal
Fett24 g
Salt3.43 g
Kolhydrater75 g
Protein37 g
Kommentarer