Torsk med äggsås

Betyg 4.1 av 5.
325 personer har röstat
30
Torsk med äggsås

Stekt torsk gör man enklast i ugn. Hårdkokta ägg och hackad färsk persilja tillsammans med den lena såsen och den kokta potatisen blir en himmelsk kombination som smälter i munnen. Servera med knapriga morötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2014

Torsk med äggsås

Ingredienser

4 portioner
600 g  lösfrysta torskfiléer eller torskrygg
900 g  fast potatis
4   ägg
2   morötter
salt och peppar
2 msk  smör eller margarin
2 msk  vetemjöl
4 dl  mjölk
1   fiskbuljongtärning
1/2   kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Klimatanpassa

Vill du göra mer Klimaträtt välj mervärdesmärkt fisk och havredryck istället för mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
325 personer har röstat

Kommentarer

Supergott blev det🙏🏻😍

Sovi

2024-02-06

Såklart jättegott. Men mammas mat från 80-talet känns ändå lite "meh" I och med att smaklökarna utvecklats. Jag gjorde lite mer sås med mer smör och ett extra ägg. Jag använde också både dill och persilja och tillsatte lite syra i form av någon tesked vitvins-balsamico. Torsken fick gå halvfärdig i ugnen och sedan hällde jag den varma såsen över och gratinerade av hela rätten på 250grader i varmluft. Tycker själv att resultatet blev grymt bra. Ärtor till såklart och en hårdmacka med ost.

Johann

2024-01-31

Väldigt gott, MEN tidsangivelsen är helt åt skogen. Eftersom temperatur är en väldefinierad enhet undrar jag hur vilken slags "fisk" ni gjort mötnigen på. Om man använder rumstempererad torskrygg tar det 25 minuter i 200 grader att få upp innertemperaturen till 56 grader. Som forskare undrar jag hur ni har kommit fram till tidsangivelsen 56 grader?

Ulf

2023-11-13

Hej Ulf! Vi har provlagat med lösfrysta torskfiléer som är tunnare än torskrygg. Vi har nu förtydligat i ingredienslistan och även angett tidsangivelse för de olika styckdetaljerna. Roligt att du gillade rätten även om det tog lite lång tid. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-11-16

Näringsvärde per portion

Energi2124 KJ / 505 kCal
Fett14 g
Salt2.2 g
Kolhydrater50 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med varm äggsås
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt torsk i dillsås
Betyg 4.4 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ärtsås
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med krämig ärtsås
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsstekt torsk med äggsås
Betyg 3 av 5.
502 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskpanna med curry och kålrabbi
Betyg 3.4 av 5.
95 personer har röstat
Under 30 min att tillaga