Torsk med äggsås

Stekt torsk gör man enklast i ugn. Hårdkokta ägg och hackad färsk persilja tillsammans med den lena såsen och den kokta potatisen blir en himmelsk kombination som smälter i munnen. Servera med knapriga morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2025

Ingredienser
4 portioner
600 g lösfrysta torskfiléer eller torskrygg
900 g fast potatis
4 ägg
2 morötter
salt
peppar
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
1/2 förp persilja (à 20 g)
Gör så här
00:09:00
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2124 KJ / 505 kCal
Fett14 g
Salt2.2 g
Kolhydrater50 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppen!
Evy
2025-03-25Spännande och nytänkande recept.Supergott
Kenneth
2025-03-17God mat för hela kroppen! Får gärna komma åter i matkassen.
Louise
2025-02-15