Torsk med äggsås
Stekt torsk gör man enklast i ugn. Hårdkokta ägg och hackad färsk persilja tillsammans med den lena såsen och den kokta potatisen blir en himmelsk kombination som smälter i munnen. Servera med knapriga morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g lösfrysta torskfiléer eller torskrygg
900 g fast potatis
4 ägg
2 morötter
salt och peppar
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2124 KJ / 505 kCal
Fett14 g
Salt2.2 g
Kolhydrater50 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Man kan ha äggen bredvid också om alla inte gillar ägg 😅
Andrea
2024-08-10Supergod vardagsrätt, den är relativt enkel och sköter sig mycket själv. Jag tar alltid upp fisken direkt från frysen och kör i ugnen. Ärtor eller broccoli till brukar jag varva mellan 😀👍
Andrea
2024-08-10Jag säger bare ojojoj vilken medda! Frua glad, onga gla’a och gladaste i maten barnas kompisar. Laga den där hemma du bor och en sann glädje kommer sprida sig till nära o kära😊
Samuel
2024-04-28