Torsk med äggsås

187
12
Torsk med äggsås

Stekt torsk gör man enklast i ugn. Hårdkokta ägg och hackad färsk persilja tillsammans med den lena såsen och den kokta potatisen blir en himmelsk kombination som smälter i munnen. Servera med knapriga morötter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2014

Torsk med äggsås

Ingredienser

4 portioner
600 g
torsk
900 g
fast potatis
4
ägg
2
morötter
-
salt och peppar
2 msk
smör eller margarin
2 msk
vetemjöl
4 dl
mjölk
1
fiskbuljongtärning
1/2
kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Klimatanpassa

Vill du göra mer Klimaträtt välj mervärdesmärkt fisk och havredryck istället för mjölk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

187

Kommentarer

Samuel

2021-05-20

En klassiker i detta hem. Barna äter så det sprutar ut genom öronen. Frua säger hela tia, mer mer mer. Jag drecker opp resten av såsen som efterrätt. Laga laga bare laga säger jag

Katerina

2021-05-14

Jättegott!!! Vi körde med havremjölk istället för mjölk. Använde Bregott. Morötterna ångades med ärtor plus vitlök.

Samuel

2021-02-17

Mina kids just love it. Dom bare käkar tills det nästa sprutar ut genom öronen

Näringsvärde per portion

Energi 2124 KJ / 505 kCal
Fett 14 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept