Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med äggsås

Stekt torsk gör man enklast i ugn. Hårdkokta ägg och hackad färsk persilja tillsammans med den lena såsen och den kokta potatisen blir en himmelsk kombination som smälter i munnen. Servera med knapriga morötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter. Spola dem i kallt vatten. Skala och skär i tärningar.
  5. Skala morötterna, riv eller skär dem i stavar.
  6. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56°C.
  7. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölken lite i taget under omrörning. Smula ner buljongtärningen. Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner den och äggen i såsen.
  8. Servera torsken med såsen, potatisen och morötterna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torsk
  • 900 g fast potatis
  • 4 ägg
  • 2 morötter
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2086 kJ / 500 kCal