Persiljepesto

12
3
Persiljepesto

Pesto är den perfekta röran som går att variera på en mängd olika vis. Just detta recept är en persiljepesto med solrosfrön och prästost, helt utan pinjenötter. Servera den hemmagjorda peston till pasta, tomatsallad eller en bit fisk.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Persiljepesto

Ingredienser

ca 3 dl
2 dl
grovhackad persilja
1 dl
finriven prästost
1/2 dl
rostade solrosfrön
1
skalad vitlöksklyfta
1 dl
olivolja
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Receptet har uppdaterats April 2021.

Gör så här

Tips

Peston håller 1–2 veckor i kylskåp men går också bra att frysa in.
Använd de örter, frön och den ost du har hemma.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Karin

2021-06-20

Kajsa Lite försiktig med vitlöken om man kör med stavmixer. Vitlöken kan bli besk om man kör för länge. Drog ner lite på oljan annars hade den blivit för lös. Men det är ju en smaksak vilken konsistens man vill ha. Ett bra recept med lite billigare ingredienser än pesto med basilika och pinjenötter.

Christer

2021-01-01

Jag använde Parmesan istället och dubbelt så mycket vitlök (det blir för svagt annars). Ett perfekt recept som alla gillade!

Erik

2014-03-06

Se upp med vitlöken! Jag hade i en stor klyfta och det blev nästan oätbart...

Näringsvärde per portion

Energi 1587 KJ / 379 kCal
Fett 39 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 2 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept