Persiljepesto

16
6
Persiljepesto

Pesto är den perfekta röran som går att variera på en mängd olika vis. Just detta recept är en persiljepesto med solrosfrön och prästost, helt utan pinjenötter. Servera den hemmagjorda peston till pasta, tomatsallad eller en bit fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Persiljepesto

Ingredienser

ca 3 dl
2 dl grovhackad persilja
1 dl finriven prästost
1/2 dl rostade solrosfrön
1 skalad vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Receptet har uppdaterats April 2021.

Gör så här

Tips

Peston håller 1–2 veckor i kylskåp men går också bra att frysa in.
Använd de örter, frön och den ost du har hemma.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Millan

2022-08-28

Smidigt och supergott! Hade lite mer än 1 vitlöksklyfta i 👌

Anne

2022-08-09

Följde receptet helt första gången; lite svårt för blendern att få tag i allt (lite för torrt?). Andra gången lite mer ”fritt’’ - följde inte mängdangivelsen såå noga men 3 x så mycket persilja var basen. Blandade prästost o parmesan. Resultatet blev mkt gott. Perfekt nu när vi har massor av persilja i trädgården. Kommer att göra igen, igen.

Bo arne

2021-08-03

Hur mycket vitlök man vill ha är en smaksak. Vissa gillar mycket vitlök andra är lite mer försiktiga. Man gör så som själv tycker är godast. jag brukar ha i en halv pressad citron också. Det gör att peston behåller sin vackra gröna färg och tillför lite syra.

Näringsvärde per portion

Energi 1587 KJ / 379 kCal
Fett 39 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 2 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden