Persiljepesto

Pesto är den perfekta röran som går att variera på en mängd olika vis. Just detta recept är en persiljepesto med solrosfrön och prästost, helt utan pinjenötter. Servera den hemmagjorda peston till pasta, tomatsallad eller en bit fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Ingredienser
ca 3 dl
2 dl grovhackad persilja
1 dl finriven prästost
1/2 dl rostade solrosfrön
1 skalad vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1587 KJ / 379 kCal
Fett39 g
Salt1.3 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g
Kommentarer
Använd mortel till pesto. Överlägset enklast och som pesto görs ursprungligen .
Ulrika
2025-03-31Hackade persilja, solroskärnorna och vitlöken med kniv. Det blev en trevlig konsistens eftersom jag inte vill ha den alltför finfördela, som det lätt blir i mixer. Ökade också mängden olivolja något för att peston inte skulle vara för torr. Tack för ett gott och enkelt recept!
Ruth
2025-03-27Karin vitlöken har en kärna i mitten som är orsaken att det blir beskt ta bort den så blir det bra
Lena
2023-04-13