Persiljepesto
Pesto är den perfekta röran som går att variera på en mängd olika vis. Just detta recept är en persiljepesto med solrosfrön och prästost, helt utan pinjenötter. Servera den hemmagjorda peston till pasta, tomatsallad eller en bit fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012
Ingredienser
ca 3 dl
2 dl grovhackad persilja
1 dl finriven prästost
1/2 dl rostade solrosfrön
1 skalad vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1587 KJ / 379 kCal
Fett39 g
Salt1.3 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g
Kommentarer
Karin vitlöken har en kärna i mitten som är orsaken att det blir beskt ta bort den så blir det bra
Lena
2023-04-13Smidigt och supergott! Hade lite mer än 1 vitlöksklyfta i 👌
Millan
2022-08-28Följde receptet helt första gången; lite svårt för blendern att få tag i allt (lite för torrt?). Andra gången lite mer ”fritt’’ - följde inte mängdangivelsen såå noga men 3 x så mycket persilja var basen. Blandade prästost o parmesan. Resultatet blev mkt gott. Perfekt nu när vi har massor av persilja i trädgården. Kommer att göra igen, igen.
Anne
2022-08-09