Persiljepesto

Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
7
Persiljepesto

Pesto är den perfekta röran som går att variera på en mängd olika vis. Just detta recept är en persiljepesto med solrosfrön och prästost, helt utan pinjenötter. Servera den hemmagjorda peston till pasta, tomatsallad eller en bit fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Persiljepesto

Ingredienser

ca 3 dl
2 dl grovhackad persilja
1 dl finriven prästost
1/2 dl rostade solrosfrön
1 skalad vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Karin vitlöken har en kärna i mitten som är orsaken att det blir beskt ta bort den så blir det bra

Lena

2023-04-13

Smidigt och supergott! Hade lite mer än 1 vitlöksklyfta i 👌

Millan

2022-08-28

Följde receptet helt första gången; lite svårt för blendern att få tag i allt (lite för torrt?). Andra gången lite mer ”fritt’’ - följde inte mängdangivelsen såå noga men 3 x så mycket persilja var basen. Blandade prästost o parmesan. Resultatet blev mkt gott. Perfekt nu när vi har massor av persilja i trädgården. Kommer att göra igen, igen.

Anne

2022-08-09

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1587 KJ / 379 kCal
Fett39 g
Salt1.3 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Spenat- och solrospesto
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svensk pesto med hasselnötter och Folke
Betyg 4.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta med broccolipesto och sojabönor
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Falukorv i ugn med pesiljepesto
Betyg 2 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålspesto med valnötter och halloumi
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pesto på örtstjälkar
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga