Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Dagobert med quinoaburgare

Seriefiguren Dagobert fyllde sina mackor med massor av gott, precis som vi har gjort här: saftiga quinoaburgare, halloumi, portabello, sallad och majonnäs. Vi är övertygade om att Dagobert själv inte hade blivit besviken!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Burgare: Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj bönorna och låt dem rinna av. 
  3. Mixa bönorna med skalad riven vitlök, chipotlepulver, salt och peppar.
  4. Blanda bönkrämen med quinoa, ströbröd, ägg och ost. Låt svalna och vila ca 30 minuter.
  5. Majonnäs: Smula eller hacka poblanon och blanda med majonnäsen, smaksätt med salt och peppar.
  6. Forma smeten till burgare och pensla dem med olja och grilla.
  7. Tillbehör: Servera med majonnäs och valfria tillbehör.

För alla

Fri från laktos.
Gör äggfri: uteslut ägget. Välj äggfri majonnäs.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt bröd att servera till.

Näringsvärden per portion med bröd, sallad och tomat:

Ingredienser

Portioner: 4
Burgare
  • 2 1/2 dl quinoa
  • 1 förp cannellinibönor (à 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk chipotle (pulver)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 2 dl riven prästost
  • 1 msk olja
Majonnäs
  • 1 poblanochilifrukt
  • 2 dl majonnäs
  • salt och peppar
Tillbehör
  • bröd
  • halloumiost
  • portabellosvamp
  • grillbifftomat
  • hjärtsallad
  • paprika
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 3456 kJ / 827 kCal