Pesto med basilika

Betyg 4.4 av 5.
237 personer har röstat
39
Pesto med basilika

Visst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här har vi gjort peston på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Pesto med basilika

Ingredienser

4 portioner
2   krukor basilika
1/2 dl  pinjenötter
1   riven vitlöksklyfta
1 dl  finriven parmesan
1 1/2 dl  olivolja
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
237 personer har röstat

Kommentarer

Som flera andra redan sagt, det blir godare med mer parmesan och mer pinjenötter.

Pi

2024-09-11

Jag har i dubbelt så mycket parmesan. Då blir det lite krämigare vilket jag föredrar. Annars bra recept.

Christina

2024-09-10

Vad är två krukor för mått? Om man odlat själv?,

Birgitta

2024-09-09

Hej Birgitta! Jag skulle säga att två krukor motsvarar ca 50 gram. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-09-10

Näringsvärde per portion

Energi2051 KJ / 490 kCal
Fett50 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
Betyg 4.1 av 5.
174 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta Alfredo
Betyg 4.1 av 5.
363 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön
Betyg 4.4 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cacio e pepe-pizza
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parmesanpaj
Betyg 3 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga