Visst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här har vi gjort peston på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Receptet har uppdaterats.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Den blev väldigt oljig och dyr. Jag föredrar köpepesto.
Therese
2022-09-20Se nedan:
Torsten
2022-09-04Jag tror liksom flera andra kommentatorer att receptförfattaren inte beaktat den sälta, som finns i en vällagrad parmiggiano. Så därför tror jag att det kan vara klokt med att tillsätta salt först efter att övriga ingredienser mixats ihop. Dessutom följde jag rådet att tillsätta olja successivt och det blev till slut mindre än en dl. Med GÔTT blev det!
Torsten
2022-09-04