UNDER 15 MIN | Enkel

Pesto med basilika

Visst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här har vi gjort peston på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa alla ingredienser till en slät pesto.

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Receptet har uppdaterats.

Tips

Receptet går att variera med de örter och nötter du har hemma. Använd till exempel ruccola, persilja eller mynta samt solroskärnor, valnötter eller pumpakärnor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 krukor basilika
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2051 kJ / 490 kCal