Pesto med basilika

106
15
Pesto med basilika

Visst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här har vi gjort peston på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Pesto med basilika

Ingredienser

4 portioner
2
krukor basilika
1/2 dl
pinjenötter
1
riven vitlöksklyfta
1 dl
finriven parmesanost
1 1/2 dl
olivolja
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Receptet har uppdaterats.

Gör så här

Tips

Receptet går att variera med de örter och nötter du har hemma. Använd till exempel ruccola, persilja eller mynta samt solroskärnor, valnötter eller pumpakärnor.

Vad tyckte du om receptet?

106

Kommentarer

Sara

2021-07-18

Blev god. Häll på oljan lite eftersom så det inte blir för ”blaskigt”. Låt den stå till sig lite innan den ska ätas

Richard

2021-06-11

Superbra recept. Istället för färsk Basilika har jag använt mig av fryst. Införskaffade 5 pkt x 40gr och földe receptet någorlunda. Istället för Olivolja tog jag Rapsolja. Blev mkt bra och gott!

Jasmine

2021-05-28

Hej hur länge håller peston i kylskåpet?

Näringsvärde per portion

Energi 2051 KJ / 490 kCal
Fett 50 g
Salt 1 g
Kolhydrater 3 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept