Pesto med basilika
Visst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här har vi gjort peston på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
4 portioner
2 krukor basilika
1/2 dl pinjenötter
1 riven vitlöksklyfta
1 dl finriven parmesan
1 1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2051 KJ / 490 kCal
Fett50 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein8 g
Kommentarer
Som flera andra redan sagt, det blir godare med mer parmesan och mer pinjenötter.
Pi
2024-09-11Jag har i dubbelt så mycket parmesan. Då blir det lite krämigare vilket jag föredrar. Annars bra recept.
Christina
2024-09-10Vad är två krukor för mått? Om man odlat själv?,
Birgitta
2024-09-09Hej Birgitta! Jag skulle säga att två krukor motsvarar ca 50 gram. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-10