Pesto med basilika
![Pesto med basilika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_184534/cf_259/pesto_med_basilika.jpg)
Visst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här har vi gjort peston på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
![Pesto med basilika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_184534/cf_259/pesto_med_basilika.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 krukor basilika
1/2 dl pinjenötter
1 riven vitlöksklyfta
1 dl finriven parmesan
1 1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Receptet har uppdaterats.
Gör så här
Tips
Receptet går att variera med de örter och nötter du har hemma. Använd till exempel ruccola, persilja eller mynta samt solroskärnor, valnötter eller pumpakärnor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2051 KJ / 490 kCal
Fett50 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein8 g
Kommentarer
Hur länge håller peston i kylskåp? Ska ge bort som present
Carina
2024-07-25Hej Carina! Fyra dagar om man ska följa Livsmedelsverkets rekommendationer. Det kan nämligen finnas risk för Botulism när det handlar om örter och syrefria miljöer som det blir i oljan. Men det kanske skulle fungera att frysa? Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-25Bra recept men dock lite för mycket olja,ska ta halva mängden olja nästa gång och testa mig fram. Tog också en halv pressad citron. Supergod👍
Teresa
2024-06-30Tog rostade solroskärnor samt mindre olja
Britt
2024-05-17