Pesto med basilika

Betyg 4.4 av 5.
187 personer har röstat
25
Pesto med basilika

Visst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här har vi gjort peston på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Pesto med basilika

Ingredienser

4 portioner
2   krukor basilika
1/2 dl  pinjenötter
1   riven vitlöksklyfta
1 dl  finriven parmesan
1 1/2 dl  olivolja
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Receptet har uppdaterats.

Gör så här

Tips

Receptet går att variera med de örter och nötter du har hemma. Använd till exempel ruccola, persilja eller mynta samt solroskärnor, valnötter eller pumpakärnor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
187 personer har röstat

Kommentarer

Den blev väldigt oljig och dyr. Jag föredrar köpepesto.

Therese

2022-09-20

Se nedan:

Torsten

2022-09-04

Jag tror liksom flera andra kommentatorer att receptförfattaren inte beaktat den sälta, som finns i en vällagrad parmiggiano. Så därför tror jag att det kan vara klokt med att tillsätta salt först efter att övriga ingredienser mixats ihop. Dessutom följde jag rådet att tillsätta olja successivt och det blev till slut mindre än en dl. Med GÔTT blev det!

Torsten

2022-09-04

Näringsvärde per portion

Energi2051 KJ / 490 kCal
Fett50 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
Betyg 4.1 av 5.
154 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Filodegsrulle med parmesan och spenat
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta Alfredo
Betyg 4 av 5.
319 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta al limone – Citronpasta
Betyg 4.3 av 5.
243 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön
Betyg 4.4 av 5.
79 personer har röstat
Under 45 min att tillaga