Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pesto med basilika

En klassisk pesto med basilika, pinjenötter, parmesan, vitlök och fin olivolja är inte svårt att göra själv. Servera peston till nykokt pasta. Mer behövs inte för en riktigt god middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krossa oskalade vitlöksklyftor med bredsidan av en kniv, sedan är det enkelt att skala dem.
  2. Grovhacka vitlöksklyftorna och lägg dem i en stadig mortel.
  3. Plocka av basilikabladen från stjälkarna. Lägg dem i morteln tillsammans med vitlöken. Mortla vitlöken och basilikan till en pasta.
  4. Lägg i pinjenötterna och mortla dem med basilikapastan. Det får gärna bli en del grövre nötbitar så peston blir lite tuggig. Rör därefter i olivoljan lite i taget.
  5. Riv parmesanosten och rör ner den. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera peston med nykokt spagetti.

För alla

Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot en mjölkproteinfri ost.

Näringsberäkningen är inkl. pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 krukor basilika
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • ca 40 g finriven parmesanost
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2364 kJ / 565 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept