Pesto med basilika

Visst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här har vi gjort peston på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Ingredienser
4 portioner
2 krukor basilika
1/2 dl pinjenötter
1 riven vitlöksklyfta
1 dl finriven parmesan
1 1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2051 KJ / 490 kCal
Fett50 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein8 g
Kommentarer
Hur länge håller peston i kylskåpet?
Solveig
2025-03-20Menar ni verkligen mixa eller menar ni blanda? För om man ska mixa allt behöver man väl inte riva vitlöksklyftan innan?
Dorothee
2025-02-23Hej Dorothee! Beroende på hur stark mixer man har så kan vitlöken bli lite olika mixad så för säkerhets skull skriver vi att man ska riva den först. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-02-24Lika god som den jag lärde mig göra i Italien 👌
Britt
2024-12-22