Pesto med basilika

162
21
Pesto med basilika

Visst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här har vi gjort peston på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Pesto med basilika

Ingredienser

4 portioner
2 krukor basilika
1/2 dl pinjenötter
1 riven vitlöksklyfta
1 dl finriven parmesan
1 1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Receptet har uppdaterats.

Gör så här

Tips

Receptet går att variera med de örter och nötter du har hemma. Använd till exempel ruccola, persilja eller mynta samt solroskärnor, valnötter eller pumpakärnor.

Vad tyckte du om receptet?

162

Kommentarer

Angelika

2022-07-15

Bara för att klargöra: det heter pinjefrön och de är INTE nötter, de är ett frö från pinjetallen.

Anette

2022-06-28

Gott men minska SALT olivolja

Eva

2022-06-25

Jag läste någonstans att man kan frysa peston. Hur länge håller den sig då?

Redaktionen ICAse

2022-06-30

Hej Eva! Det stämmer, det går bra att frysa in pesto och då håller den i minst någon månad. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2051 KJ / 490 kCal
Fett 50 g
Salt 1 g
Kolhydrater 3 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden