Rostade rotfrukter med äppelcrème fraiche

13
1
Rostade rotfrukter med äppelcrème fraiche

Rotfrukter är både billigt, gott och nyttigt. Rostade rotfrukter smakar himmelskt och om du dessutom serverar dem med en äppelcrème fraiche så blir det goda ännu godare!

Rostade rotfrukter med äppelcrème fraiche

Ingredienser

4 portioner

Rostade rotfrukter

8 potatisar
4 morötter
2 palsternackor
4 - 6 rödbetor
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 1/2 msk rapsolja
salt och peppar
3 kvistar rosmarin

Äppelcrème fraiche

1 litet äpple
2 dl lätt crème fraiche
1 - 1 1/2 msk riven pepparrot
2 msk hackad persilja

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot  Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Jessica

2010-01-14

Suveränt gott och blir så vackert med alla färger, kommer att göras många gånger. Använde torkad rosmarin och köpte färdig pepparot och äppel cr. fraiche i stället för att joxa med det själv. Kan nog vara gott med kålrot i också, och även med timjan i.s.f rosmarin. Kommer att använda detta till kött/fågel/fisk rätter som varation till ris, klyftpotatis osv.

Näringsvärde per portion

Energi 1466 KJ / 351 kCal
Fett 10 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden