Rostade rotfrukter med äppelcrème fraiche
Rotfrukter är både billigt, gott och nyttigt. Rostade rotfrukter smakar himmelskt och om du dessutom serverar dem med en äppelcrème fraiche så blir det goda ännu godare!
Ingredienser
4 portioner
Rostade rotfrukter
8 potatisar
4 morötter
2 palsternackor
4 - 6 rödbetor
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 1/2 msk rapsolja
salt
peppar
3 kvistar rosmarin
Äppelcrème fraiche
1 litet äpple
2 dl lätt crème fraiche
1 - 1 1/2 msk riven pepparrot
2 msk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1466 KJ / 351 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater53 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Suveränt gott och blir så vackert med alla färger, kommer att göras många gånger. Använde torkad rosmarin och köpte färdig pepparot och äppel cr. fraiche i stället för att joxa med det själv. Kan nog vara gott med kålrot i också, och även med timjan i.s.f rosmarin. Kommer att använda detta till kött/fågel/fisk rätter som varation till ris, klyftpotatis osv.
Jessica
2010-01-14