Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor

99
5 Klimatsmart
Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor

Glasnudlar gör sig fantastiskt bra i sallader med smakrik dressing. I det här receptet består dressingen av lime, rörsocker, fisksås, risvinäger och chilipeppar. Låt nudlarna ”marinera” lite i dressingen innan servering för en extra smarrig smakupplevelse.

Skriv ut
Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor

Ingredienser

4 portioner
100 g
glasnudlar
1 msk
sesamfrön
1
liten finstrimlad morot
1/2
strimlad rödlök
2
hjärtsalladshuvuden
1 st
röd chili
1 msk
olja
2 msk
fisksås
1 msk
risvinäger
juicen av 2
lime
2 tsk
rörsocker
300 g
skalade räkor
1/2
kruka mynta
1/2
kruka koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

99

Kommentarer

Jennie

10/26/2020

Jättegott! Veganiserade med vegansk fisksås och istället för räkor marinerad tofu stekt i bitar. Mums!

Louise

8/12/2020

Galet gott och lättlagat. Få ingredienser till dressingen. Kan enkelt varieras genom att byta räkor mot lax eller kyckling. Lägg till cashewnötter och/eller avokado för lite matigare sallad. Tillhör standardrepertoaren. Love it! 😍

Sara

3/23/2020

Supergott och lättlagat!

Näringsvärde per portion

Energi 927 KJ / 221 kCal
Fett 5 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 28 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept