Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor

158
12
Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor

Glasnudlar gör sig fantastiskt bra i sallader med smakrik dressing. I det här receptet består dressingen av lime, rörsocker, fisksås, risvinäger och chilipeppar. Låt nudlarna ”marinera” lite i dressingen innan servering för en extra smarrig smakupplevelse.

Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor

Ingredienser

4 portioner
100 g glasnudlar
1 msk sesamfrön
1 liten finstrimlad morot
1/2 strimlad rödlök
2 hjärtsalladshuvuden
1 st röd chili
1 msk olja
2 msk fisksås
1 msk risvinäger
juicen av 2 lime
2 tsk rörsocker
300 g skalade räkor
1/2 kruka mynta
1/2 kruka koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

158

Kommentarer

Yael

2022-09-06

Jag la till lite riven ingefära i dressingen och tunt skivad rättika i salladen, det blev mycket gott.

Pernilla

2022-07-04

Alltså så gott. Å så många möjligheter till att lägga till grönsaker om man vill…kommer att bli en återkommande rätt hela sommaren.

Maria

2022-06-13

Riktigt gott- mina treåringar älskade nudlarna! Den här blir det fler gånger - perfekt sommarkvällsmat!

Näringsvärde per portion

Energi 927 KJ / 221 kCal
Fett 5 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 28 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden