Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor

Glasnudlar gör sig fantastiskt bra i sallader med smakrik dressing. I det här receptet består dressingen av lime, rörsocker, fisksås, risvinäger och chilipeppar. Låt nudlarna ”marinera” lite i dressingen innan servering för en extra smarrig smakupplevelse.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och klipp dem grovt.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna, ca 3-4 minuter på medelstark värme under omrörning.
  3. Skala, skölj och strimla morot samt rödlök fint. Skölj och bryt hjärtbladsalladen grovt.
  4. Kärna ur och strimla den röda chilipepparn i långa tunna strimlor.
  5. Blanda en dressing av olja, fisksås, risvinäger, limejuice och rörsocker.
  6. Blanda glasnudlar, räkor och grönsaker med dressingen. Tillsätt hela blad av mynta och koriander.
  7. Lägg upp på ett fat och garnera med rostade sesamfrön.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g glasnudlar
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 liten finstrimlad morot
  • 1/2 strimlad rödlök
  • 2 hjärtsalladshuvuden
  • 1 st röd chili
  • 1 msk olja
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk risvinäger
  • juicen av 2 lime
  • 2 tsk rörsocker
  • 300 g skalade räkor
  • 1/2 kruka mynta
  • 1/2 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1023 kJ / 245 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept