Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor

115
8 Klimatsmart
Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor

Glasnudlar gör sig fantastiskt bra i sallader med smakrik dressing. I det här receptet består dressingen av lime, rörsocker, fisksås, risvinäger och chilipeppar. Låt nudlarna ”marinera” lite i dressingen innan servering för en extra smarrig smakupplevelse.

Skriv ut
Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor

Ingredienser

4 portioner
100 g
glasnudlar
1 msk
sesamfrön
1
liten finstrimlad morot
1/2
strimlad rödlök
2
hjärtsalladshuvuden
1 st
röd chili
1 msk
olja
2 msk
fisksås
1 msk
risvinäger
juicen av 2
lime
2 tsk
rörsocker
300 g
skalade räkor
1/2
kruka mynta
1/2
kruka koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

115

Kommentarer

Monika

2021-05-12

Fantastiskt god och fräsch sallad. Perfekt syra, sälta och sötma. Lade till avokado och edamamebönor också för att få den än mer matigare. Kommer absolut göras igen.

Hadil

2021-03-27

Den här salladen kan man använda som fyllningen i koreanska färska vårrullar! Lägg salladen i ett rispapper, rulla och använd dressingen som dipping sås! Tacka mig sen!

Louise

2021-02-10

Galet gott! Jag brukar köra sesamolja till dressingen 😍

Näringsvärde per portion

Energi 927 KJ / 221 kCal
Fett 5 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 28 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept