Morots- och palsternacksbröd med oliver
Hembakat morots- och palsternacksbröd med oliver passar till både soppa som middag. Havregryn och rivna rotfrukter ger ett mustigt och saftigt bröd, kryddat med rosmarin, honung och oliver för god smak och sälta.
Ingredienser
4 baguetter
50 g färsk jäst
8 dl kallt vatten
4 dl fiberrika havregryn
2 dl grovt riven morot (2 dl motsvarar ca 1 morot à 100 g)
2 dl grovt riven palsternacka (2 dl motsvarar ca 1 palsternacka à 100 g)
1 - 2 msk färsk hackad rosmarin
1 förp urkärnade svarta oliver (à 300 g)
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
2 tsk salt
ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar ca 960 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi5667 KJ / 1354 kCal
Fett41 g
Salt9.68 g
Kolhydrater209 g
Protein28 g
Kommentarer
Har ej prövat ännu
Elisabet
2018-04-17väldigt gott och saftigt!! ha gjort det fler gånger
Carole
2017-02-10Hej Jessica! Vad roligt att höra! Tar det genast vidare till alla inblandade som kan få lite positiv feed-back på allt jobb de gör! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-11-16