Morots- och palsternacksbröd med oliver

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
4
Morots- och palsternacksbröd med oliver

Hembakat morots- och palsternacksbröd med oliver passar till både soppa som middag. Havregryn och rivna rotfrukter ger ett mustigt och saftigt bröd, kryddat med rosmarin, honung och oliver för god smak och sälta.

Morots- och palsternacksbröd med oliver

Ingredienser

4 baguetter
50 g  färsk jäst
8 dl  kallt vatten
4 dl  fiberrika havregryn
2 dl  grovt riven morot (2 dl motsvarar ca 1 morot à 100 g)
2 dl  grovt riven palsternacka (2 dl motsvarar ca 1 palsternacka à 100 g)
1 - 2 msk  färsk hackad rosmarin
1   förp urkärnade svarta oliver (à 300 g)
2 msk  olivolja
2 msk  flytande honung
2 tsk  salt
ca 16 dl  vetemjöl (16 dl motsvarar ca 960 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Har ej prövat ännu

Elisabet

2018-04-17

väldigt gott och saftigt!! ha gjort det fler gånger

Carole

2017-02-10

Hej Jessica! Vad roligt att höra! Tar det genast vidare till alla inblandade som kan få lite positiv feed-back på allt jobb de gör! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2015-11-16

Näringsvärde per portion

Energi5667 KJ / 1354 kCal
Fett41 g
Salt9.68 g
Kolhydrater209 g
Protein28 g

Testa liknande recept

Studentskans havrebröd
Betyg 3.9 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrelimpor med lingon
Betyg 3.5 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotslimpa
Betyg 4.9 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukostbröd med havre
Betyg 4 av 5.
141 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrerutor med frukt och frön
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nyttigare hamburgerbröd
Betyg 3.4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga