Spenatsoppa med ägg

Betyg 3.9 av 5.
224 personer har röstat
42Klimatsmart
Spenatsoppa med ägg

Spenatsoppa med ägg - värmande gott till middag och enkel att göra. Smaken till bladspenaten kommer från lök och muskot som blandas i grönsaksbuljongen innan du smakar av med lite grädde och kryddor. Kokta ägg serveras med fördel till spenatsoppan.

Spenatsoppa med ägg

Ingredienser

4 portioner
2 paket (à 250 g) djupfryst hel bladspenat
1 gul lök
1 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm riven muskot
4 ägg

Till servering

bröd och rökt skinka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
224 personer har röstat

Kommentarer

I princip den enda jag gör, så god och ibland använder jag nässlor istället och en liten hint av chilli eller cayanne peppar.

Aya

2024-10-22

God och snabb måltid. Tar Fänkålsfrön ist f muskot. Mycket godare.

Anders

2024-01-31

Öka muskoten!!

Mats

2024-01-22

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är exkl. smörgås.
Energi775 KJ / 185 kCal
Fett12 g
Salt2.51 g
Kolhydrater7 g
Protein10 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pizza med lufttorkad skinka och chèvre
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandelrårakor med muskotfräst spenat
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lasagne i grönt
Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Krämig tonfiskpasta med kapris och spenat
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinka med rissallad
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quinoasallad med rökt makrill och dragondressing
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga