Spenatsoppa med ägg - värmande gott till middag och enkel att göra. Smaken till bladspenaten kommer från lök och muskot som blandas i grönsaksbuljongen innan du smakar av med lite grädde och kryddor. Kokta ägg serveras med fördel till spenatsoppan.
Gör glutenfritt: Ersätt vetemjölet med samma mängd majsstärkelse som tillsätts i slutet av koktiden utrörd i lite vatten.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt matfett och matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkfritt matfett och byt ut matlagningsgrädden mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfritt: äggen kan ersättas med lite finstrimlad rökt skinka.
Näringsberäkningen är exkl. smörgås.
Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, pröva en växtbaserad matlagningsgrädde.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Marie
2021-01-20Mixade soppan slät innan jag hällde i grädden. Jättegod soppa 👌🏼
Berit
2020-11-29Blir ännu godare med en pressad vitlöksklyfta och sambal oelek
Lilian
2020-05-27Jättegott 👍