Spenatsoppa med ägg

168
33 Klimatsmart
Spenatsoppa med ägg

Spenatsoppa med ägg - värmande gott till middag och enkel att göra. Smaken till bladspenaten kommer från lök och muskot som blandas i grönsaksbuljongen innan du smakar av med lite grädde och kryddor. Kokta ägg serveras med fördel till spenatsoppan.

Skriv ut
Spenatsoppa med ägg

Ingredienser

4 portioner
2
paket (à 250 g) djupfryst hel bladspenat
1
gul lök
1 msk
flytande margarin
2 msk
vetemjöl
12 dl
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
1 dl
matlagningsgrädde
1 tsk
salt
1 krm
peppar
1 krm
riven muskot
4
ägg

Till servering

bröd och rökt skinka

För alla

Gör glutenfritt: Ersätt vetemjölet med samma mängd majsstärkelse som tillsätts i slutet av koktiden utrörd i lite vatten.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt matfett och matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkfritt matfett och byt ut matlagningsgrädden mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfritt: äggen kan ersättas med lite finstrimlad rökt skinka.

Näringsberäkningen är exkl. smörgås.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, pröva en växtbaserad matlagningsgrädde.

Gör så här

Tips

Byt gärna ut spenaten mot nässlor om du hittat sådana.

Vad tyckte du om receptet?

168

Kommentarer

Marie

2021-01-20

Mixade soppan slät innan jag hällde i grädden. Jättegod soppa 👌🏼

Berit

2020-11-29

Blir ännu godare med en pressad vitlöksklyfta och sambal oelek

Lilian

2020-05-27

Jättegott 👍

Näringsvärde per portion

Energi 775 KJ / 185 kCal
Fett 12 g
Salt 2.51 g
Kolhydrater 7 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept