Spenatsoppa med ägg
Spenatsoppa med ägg - värmande gott till middag och enkel att göra. Smaken till bladspenaten kommer från lök och muskot som blandas i grönsaksbuljongen innan du smakar av med lite grädde och kryddor. Kokta ägg serveras med fördel till spenatsoppan.
Ingredienser
Till servering
För alla
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut matlagningsgrädden mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör glutenfritt: Ersätt vetemjölet med samma mängd majsstärkelse som tillsätts i slutet av koktiden utrörd i lite vatten.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt matfett och matlagningsgrädde.
Gör äggfritt: äggen kan ersättas med lite finstrimlad rökt skinka.
Näringsberäkningen är exkl. smörgås.
Klimatanpassa
Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, pröva en växtbaserad matlagningsgrädde.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och snabb måltid. Tar Fänkålsfrön ist f muskot. Mycket godare.
Anders
2024-01-31Öka muskoten!!
Mats
2024-01-22Ska jag laga
Hanna
2023-03-13