Spenatsoppa med ägg
Spenatsoppa med ägg - värmande gott till middag och enkel att göra. Smaken till bladspenaten kommer från lök och muskot som blandas i grönsaksbuljongen innan du smakar av med lite grädde och kryddor. Kokta ägg serveras med fördel till spenatsoppan.
Ingredienser
4 portioner
2 paket (à 250 g) djupfryst hel bladspenat
1 gul lök
1 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm riven muskot
4 ägg
Till servering
bröd och rökt skinka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl. smörgås.
Energi775 KJ / 185 kCal
Fett12 g
Salt2.51 g
Kolhydrater7 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
I princip den enda jag gör, så god och ibland använder jag nässlor istället och en liten hint av chilli eller cayanne peppar.
Aya
2024-10-22God och snabb måltid. Tar Fänkålsfrön ist f muskot. Mycket godare.
Anders
2024-01-31Öka muskoten!!
Mats
2024-01-22