Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ärtbiffar med kokta gula ärter

Det är inte bara kikärter som passar till vegetariska biffar. Våra svenska gula ärter funkar minst lika bra. I den här ärtbiffen kokas först ärterna, vilket gör dem mjuka och krämiga. Smaksätt gärna med skånsk senap, timjan och mejram. Gott till rostade rotfrukter och en kall sås.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg ärterna minst 12 timmar.
  2. Häll av vattnet och lägg ärterna i en kastrull, fyll med vatten så det täcker. Koka upp och låt småkoka under lock ca 1 timme.
  3. Häll av i ett durkslag, låt rinna av några minuter. Låt svalna.
  4. Skala och hacka lök och vitlök.
  5. Mixa ärter, lök, vitlök, bakpulver, majsstärkelse, salt och peppar i en matberedare. 
  6. Forma smeten till 4-6 biffar (för 4 portioner). Eftersom den är ganska lös underlättar det att ha fuktade händer.
  7. Stek biffarna i rikligt med olja i en het stekpanna tills de är gyllenbruna, 3-4 minuter per sida.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g torkade gula ärter
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1/2 msk bakpulver
  • 3/4 dl majsstärkelse (maizena)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • rapsolja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1147 kJ / 274 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept