Ärtbiffar med kokta gula ärter

24
1
Ärtbiffar med kokta gula ärter

Det är inte bara kikärter som passar till vegetariska biffar. Våra svenska gula ärter funkar minst lika bra. I den här ärtbiffen kokas först ärterna, vilket gör dem mjuka och krämiga. Smaksätt gärna med skånsk senap, timjan och mejram. Gott till rostade rotfrukter och en kall sås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Ärtbiffar med kokta gula ärter

Ingredienser

4 portioner
250 g
torkade gula ärtor
1/2
gul lök
1
vitlöksklyfta
2 msk
finhackad persilja
1/2 msk
bakpulver
3/4 dl
majsstärkelse (maizena)
1 tsk
salt
1 tsk
peppar
-
rapsolja till stekning

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentar

Helena

8/14/2017

Mixade inte ärtorna utan tog potatisstöten istället, smeter blev då inte helt slät. Gillar när det är lite tuggmotstånd. När jag mosat ärtorna blandade jag ner lök och majsstärkelsen. Hoppade över bakpulver och pepparn. Blev supergott och kommer göras fler gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 1147 KJ / 274 kCal
Fett 4 g
Salt 2.23 g
Kolhydrater 42 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept