Ärtbiffar med kokta gula ärter

Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
1
Ärtbiffar med kokta gula ärter

Det är inte bara kikärter som passar till vegetariska biffar. Våra svenska gula ärter funkar minst lika bra. I den här ärtbiffen kokas först ärterna, vilket gör dem mjuka och krämiga. Smaksätt gärna med skånsk senap, timjan och mejram. Gott till rostade rotfrukter och en kall sås.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Ärtbiffar med kokta gula ärter

Ingredienser

4 portioner
250 g  torkade gula ärtor
1/2   gul lök
1   vitlöksklyfta
2 msk  finhackad persilja
1/2 msk  bakpulver
3/4 dl  majsstärkelse (maizena)
1 tsk  salt
1 tsk  peppar
rapsolja till stekning

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat

Kommentar

Mixade inte ärtorna utan tog potatisstöten istället, smeter blev då inte helt slät. Gillar när det är lite tuggmotstånd. När jag mosat ärtorna blandade jag ner lök och majsstärkelsen. Hoppade över bakpulver och pepparn. Blev supergott och kommer göras fler gånger!

Helena

2017-08-14

Näringsvärde per portion

Energi1147 KJ / 274 kCal
Fett4 g
Salt2.23 g
Kolhydrater42 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Ärtbiffar med okokta gula ärter
Betyg 4.3 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk ärtsoppa med rökig svamp
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Ärtig falafel med snabbsyrad rödlök
Betyg 4.5 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dal - ett måste
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ärtsoppa med smörstekta bönor och ingefärskvarg
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga