Morotsbröd

27
16
Morotsbröd

Saftigt och gott recept på ett litet nyttigare morotsbröd som du tillagar relativt lätt. Brödets ingredienser består av finriven morot, cottage cheese, grahamsmjöl, jäst och vetemjöl special.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Morotsbröd

Ingredienser

20 små bröd
50 g
jäst
5 dl
ljummet vatten
4 dl
finriven morot
250 g
cottage cheese
2 tsk
salt
1 msk
olja
4 dl
grahamsmjöl
15 dl
vetemjöl (special)
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Marianne

4/13/2020

Jättegott! Men använde endast 1l vetemjöl.

Martin

5/16/2010

Mitt absoluta favoritmatbröd. Gör 24 bullar istället, 9 minuter i 250 grader. Pensla med filmjölk innan bullarna åker in i ugnen, ger en vackrare yta. Dessutom har jag börjat använda Finax Manitoba cream (något mindre än i receptet här)och kör degen i ca 10 minuter i assistenten för bästa effekt. Kanongött!

Jan

2/5/2009

Mycket gott bröd. Jag har gjort det många gånger. Enda problemet är Keson gör att det blir gammalt (luktar som sur mjölk) efter några dagar.

Testa liknande recept