Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Morotsbröd

Saftigt och gott recept på ett litet nyttigare morotsbröd som du tillagar relativt lätt. Brödets ingredienser består av finriven morot, cottage cheese, grahamsmjöl, jäst och vetemjöl special.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 små bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen och rör ut den med vattnet i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in vetemjölet. Degen kan bli något kladdig av cottage cheesen, ta inte i alltför mycket vetemjöl. Jäs degen i bunken i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Knåda degen en kort stund på lätt mjölat underlag.
  4. Dela degen och rulla ut 2 tjocka längder (för 20 st små bröd). Platta till dem lätt med handen och skär degen i lagom stora bitar. Lägg dem tätt på plåt med bakpapper och jäs i ca 20 minuter.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 20 små bröd
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 4 dl finriven morot
  • 250 g cottage cheese
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 15 dl vetemjöl (special)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer