Morotsbröd

Betyg 4.1 av 5.
45 personer har röstat
17
Morotsbröd

Saftigt och gott recept på ett litet nyttigare morotsbröd som du tillagar relativt lätt. Brödets ingredienser består av finriven morot, cottage cheese, grahamsmjöl, jäst och vetemjöl special.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Morotsbröd

Ingredienser

20 små bröd
50 g  jäst
5 dl  ljummet vatten
4 dl  finriven morot
250 g  cottage cheese
2 tsk  salt
1 msk  olja
4 dl  grahamsmjöl
15 dl  vetemjöl (special)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Kan man byta ut keson mot mjölkfritt alternativ?

Marie

2022-05-12

Jättegott! Men använde endast 1l vetemjöl.

Marianne

2020-04-13

Mitt absoluta favoritmatbröd. Gör 24 bullar istället, 9 minuter i 250 grader. Pensla med filmjölk innan bullarna åker in i ugnen, ger en vackrare yta. Dessutom har jag börjat använda Finax Manitoba cream (något mindre än i receptet här)och kör degen i ca 10 minuter i assistenten för bästa effekt. Kanongött!

Martin

2010-05-16

Testa liknande recept

Frötoppat proteinbröd
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fullkornsscones
Betyg 2.9 av 5.
63 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grahamsbröd med morötter
Betyg 3.9 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Catrins filmjölkslimpa
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckebröd med smak av lakritsrot och örter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga