Morotsbröd
Saftigt och gott recept på ett litet nyttigare morotsbröd som du tillagar relativt lätt. Brödets ingredienser består av finriven morot, cottage cheese, grahamsmjöl, jäst och vetemjöl special.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001
Ingredienser
20 små bröd
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
4 dl finriven morot
250 g cottage cheese
2 tsk salt
1 msk olja
4 dl grahamsmjöl
15 dl vetemjöl (special)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Kan man byta ut keson mot mjölkfritt alternativ?
Marie
2022-05-12Jättegott! Men använde endast 1l vetemjöl.
Marianne
2020-04-13Mitt absoluta favoritmatbröd. Gör 24 bullar istället, 9 minuter i 250 grader. Pensla med filmjölk innan bullarna åker in i ugnen, ger en vackrare yta. Dessutom har jag börjat använda Finax Manitoba cream (något mindre än i receptet här)och kör degen i ca 10 minuter i assistenten för bästa effekt. Kanongött!
Martin
2010-05-16