Morotsbröd

Saftigt och gott recept på ett litet nyttigare morotsbröd som du tillagar relativt lätt. Brödets ingredienser består av finriven morot, cottage cheese, grahamsmjöl, jäst och vetemjöl special.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Gör så här
00:30:00
00:20:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
17 stHej! Kan man byta ut keson mot mjölkfritt alternativ?
Marie
Jättegott! Men använde endast 1l vetemjöl.
Marianne
Mitt absoluta favoritmatbröd. Gör 24 bullar istället, 9 minuter i 250 grader. Pensla med filmjölk innan bullarna åker in i ugnen, ger en vackrare yta. Dessutom har jag börjat använda Finax Manitoba cream (något mindre än i receptet här)och kör degen i ca 10 minuter i assistenten för bästa effekt. Kanongött!
Martin
Mycket gott bröd. Jag har gjort det många gånger. Enda problemet är Keson gör att det blir gammalt (luktar som sur mjölk) efter några dagar.
Jan
15 dl är för mycket vetmjöl. Bakat dessa delikat bullar, som jag gjorde dem som, 2 ggr och har använt 13dl. 15 bullar blir lagom till frukostbullar.
Stefan
hade inte morötter hemma så jag tog rödbetor istället och det blev gott..... jo jag bakade 2 limpor av det och det med bra.
Maria
Mycket saftiga och goda
Lena
Bjöd gästerna på när ja fyllde år den 18/5 å de ville tom ha receptet.
Rebecka
Goda bullar! Bra med lång baktid. Har gjort dem två gånger, första gången med fullkorn special istället för graham, blev inte så bra, lite för kompakta, andra gången med fibrexflingor och rågflingor, de blev jättebra.
Rose-marie
Goda, saftiga och mättande bullar blev det (20 st). Kladdig deg som nästan inte gick att knåda för hand. Bullarna jäste ihop under jäsningen och tiden i ugnen men det gjorde inget. Skar bara isär dem när de hade svalnat något.
Pia