Stuvade makaroner

1002
33
Stuvade makaroner

Stuvade makaroner är ett snabbt recept och gott till stekt falukorv eller köttbullar. Stuva makaronerna genom att hälla i dem i kokande mjölk och koka tills de är mjuka. Ingen redning behövs. Smaksätt stuvningen med svartpeppar, salt och muskotnöt. En middagsklassiker för hela familjen.

Stuvade makaroner

Ingredienser

4 portioner
1 l mjölk (3 %)
5 dl makaroner
1/2 tsk salt
1 krm peppar
muskotnöt

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Tillsätt ev majsstärkelse utblandad i lite vatten/mjölk i slutet av koktiden om stuvningen känns för lös.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut mjölken till havrebaserad dryck. Detta leder till en 75 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1002

Kommentarer

Angelica

2023-01-03

Gällande att göra detta med Icas glutenfria makaroner så rekommenderar jag att ändå använda lite redning då makaronerna inte drar åt sig mjölken lika lätt. Med lite redning i så blir det som "vanliga mjölk makkisar" :)

Göran

2022-12-28

Tycker det blir godare med kardemumma än muskotnöt.

Nicholas david

2022-12-26

Använde iKaffe (havrebas) och det blev väldigt gott.

Näringsvärde per portion

Energi 1961 KJ / 469 kCal
Fett 9 g
Salt 112 g
Kolhydrater 75 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden