Stuvade makaroner

741
23
Stuvade makaroner

Stuvade makaroner är ett snabbt recept och gott till stekt falukorv eller köttbullar. Stuva makaronerna genom att hälla i dem i kokande mjölk och koka tills de är mjuka. Ingen redning behövs. Smaksätt stuvningen med svartpeppar, salt och muskotnöt. En middagsklassiker för hela familjen.

Skriv ut
Stuvade makaroner

Ingredienser

4 portioner
1 l mjölk (3 %)
5 dl makaroner
1/2 tsk salt
1 krm peppar
muskotnöt

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Tillsätt ev majsstärkelse utblandad i lite vatten/mjölk i slutet av koktiden om stuvningen känns för lös.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut mjölken till havrebaserad dryck. Detta leder till en 75 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

741

Kommentarer

Stina

2021-10-14

Kokade bara 17 min

Jan

2021-09-21

Jag gillar gillar att ha lite mindre mjölk så att makaronerna blir lite al dente men ändå klibbiga :)

Patricia

2021-08-08

Fick hälla i en del extra mjölk, då de blev något torra annars för min smak. MEN! De blev goda.

Näringsvärde per portion

Energi 1961 KJ / 469 kCal
Fett 9 g
Salt 1.12 g
Kolhydrater 75 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept