Rödbetspaj

78
10
Rödbetspaj

Den här rödbetspajen kan vända vilken veggoskeptiker som helst! De söta betorna och den salta herrgårdsosten blir en klockren smakkombination, som också mättar fint. Bjud den vackert rosaröda pajen varm eller ljummen. Festlig att servera på kalaset!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Rödbetspaj

Ingredienser

6 portioner
500 g
färska rödbetor
2 dl
gräddfil
1
ägg
1/2 msk
flytande honung
4 dl
riven lagrad ost (t ex herrgård)
1/2 tsk
torkad timjan
1 krm
salt
1/2 tsk
svartpeppar
1/2 dl
rostade solrosfrön
-
ev färsk timjan till garnering

Pajdeg

150 g
rumsvarmt smör
3 1/2 dl
vetemjöl
ca 2 msk
vatten

För alla

Gör laktosfri: Använd laktosfria produkter gräddfil/yoghurt och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfil/yoghurt mot Imat fraiche/Sour supreme (innehåller soja), ost mot mjölkfritt ostalternativ och smör mot mjölkfritt matfett.
Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Tips

Pajen går riktigt snabbt att laga om du väljer färdigkokta rödbetor.

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Ulrika

2021-03-05

Adderade med lite stekt gul lök mellan rödbetorna och använde västerbottensost. Toppen!

Hanna

2020-01-30

Kan det vara så att ni har förväxlat mängden salt och peppar?

Redaktionen ICAse

2020-01-31

Hej Hanna! Jag har dubbelkollat i receptarkivet och ser att mängderna stämmer. Hoppas att du tycker om pajen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2015-09-07

Hej Lena! Pajen går bra att frysa. Hälsningar/Veronica

Näringsvärde per portion

Energi 2277 KJ / 544 kCal
Fett 37 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 38 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept