Rödbetspaj

Betyg 4 av 5.
87 personer har röstat
12
Rödbetspaj

Den här rödbetspajen kan vända vilken veggoskeptiker som helst! De söta betorna och den salta herrgårdsosten blir en klockren smakkombination, som också mättar fint. Bjud den vackert rosaröda pajen varm eller ljummen. Festlig att servera på kalaset!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Rödbetspaj

Ingredienser

6 portioner
500 g färska rödbetor
2 dl gräddfil
1 ägg
1/2 msk flytande honung
4 dl riven lagrad ost (t ex herrgård)
1/2 tsk torkad timjan
1 krm salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl rostade solrosfrön
ev färsk timjan till garnering

Pajdeg

150 g rumsvarmt smör
3 1/2 dl vetemjöl
ca 2 msk vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
87 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Då menar jag råa skivade rödbetor att lägga i pajskalet utan att koka. Det minskar ju tiden för tillagningen.

Ursula

2023-10-18

Hej Ursula! Vi har inte provlagat denna paj med råa, skivade rödbetor. Om du vill minska tillagningstiden går det bra att använda förkokta rödbetor som du skivar och finfördelar i pajskalet. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-10-20

Hej! Kan man använda råa rödbetor? Ursula

Ursula

2023-10-18

Adderade med lite stekt gul lök mellan rödbetorna och använde västerbottensost. Toppen!

Ulrika

2021-03-05

Näringsvärde per portion

Energi2277 KJ / 544 kCal
Fett37 g
Salt0.9 g
Kolhydrater38 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Mormors ryska sill
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetshjärtan med pepparrot- och krassesås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bräckt kassler med rödbetsris
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio på rödbeta med chèvre
Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessillbruschetta med rödbetor, saltgurka och ägg
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga