Rödbetspaj
Den här rödbetspajen kan vända vilken veggoskeptiker som helst! De söta betorna och den salta herrgårdsosten blir en klockren smakkombination, som också mättar fint. Bjud den vackert rosaröda pajen varm eller ljummen. Festlig att servera på kalaset!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
6 portioner
500 g färska rödbetor
2 dl gräddfil
1 ägg
1/2 msk flytande honung
4 dl riven lagrad ost (t ex herrgård)
1/2 tsk torkad timjan
1 krm salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl rostade solrosfrön
ev färsk timjan till garnering
Pajdeg
150 g rumsvarmt smör
3 1/2 dl vetemjöl
ca 2 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2277 KJ / 544 kCal
Fett37 g
Salt0.9 g
Kolhydrater38 g
Protein14 g
Kommentarer
Hej! Då menar jag råa skivade rödbetor att lägga i pajskalet utan att koka. Det minskar ju tiden för tillagningen.
Ursula
2023-10-18Hej Ursula! Vi har inte provlagat denna paj med råa, skivade rödbetor. Om du vill minska tillagningstiden går det bra att använda förkokta rödbetor som du skivar och finfördelar i pajskalet. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-20Hej! Kan man använda råa rödbetor? Ursula
Ursula
2023-10-18Adderade med lite stekt gul lök mellan rödbetorna och använde västerbottensost. Toppen!
Ulrika
2021-03-05