Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödbetspaj

Den här rödbetspajen kan vända vilken veggoskeptiker som helst! De söta betorna och den salta herrgårdsosten blir en klockren smakkombination, som också mättar fint. Bjud den vackert rosaröda pajen varm eller ljummen. Festlig att servera på kalaset!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna mjuka med skalet kvar, ca 45 minuter. Spola i kallt vatten. Skala och skiva dem tunt.
  2. Pajdeg: Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl och smör till en smulig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (eller avlång 10 x 30 cm). Låt degen gå upp ca 4 cm på kanten. Nagga botten med en gaffel. Ställ i kylen 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  5. Blanda gräddfil, ägg, honung, ost, timjan, salt och peppar i en bunke.
  6. Fördela rödbetsskivorna i pajskalet, täck med fyllningen. Ställ in i mitten av ugnen 30-40 minuter eller tills pajen fått fin färg.
  7. Strö över solrosfröna vid servering. Garnera gärna med färsk timjan.

För alla

Gör laktosfri: Använd laktosfria produkter gräddfil/yoghurt och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfil/yoghurt mot Imat fraiche/Sour supreme (innehåller soja), ost mot mjölkfritt ostalternativ och smör mot mjölkfritt matfett.
Innehåller gluten och ägg.

Tips

Pajen går riktigt snabbt att laga om du väljer färdigkokta rödbetor.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g färska rödbetor
  • 2 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1/2 msk flytande honung
  • 4 dl riven lagrad ost (t ex herrgård)
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
  • ev färsk timjan till garnering
Pajdeg
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • ca 2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2277 kJ / 544 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer