Myntayoghurt

3
1
Myntayoghurt

Myntayoghurt, ett gott tillbehör som du serverar kallt till exempelvis kött eller fågel. Yoghurt, mynta och vitlök är basen i denna sås som smakar milt och friskt på en och samma gång.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Myntayoghurt

Ingredienser

6 portioner
2 dl naturell yoghurt
1/2 dl finhackad mynta
1 tsk pressad vitlök
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri yoghurt eller t ex mjölkfri softspread, Beneviva, utrörd till lagom konsistens.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Göran

2020-02-22

ALLDELES för mycket vitlök (som jag annars gillar!). Har provköket verkligen smakat av receptet???

Redaktionen ICAse

2020-02-27

Hej Göran! Tack för din kommentar. Ja, år 2004 kanske man älskade vitlök... Vi håller med dig, 1 msk är för mycket. Vi har nu ändrat mängden vitlök till 1 tsk och skulle man vilja ha mer vitlök i så är det bara att pressa på! Hälsningar Elina