Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Myntayoghurt

Myntayoghurt, ett gott tillbehör som du serverar kallt till exempelvis kött eller fågel. Yoghurt, mynta och vitlök är basen i denna sås som smakar milt och friskt på en och samma gång.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda youghurt, mynta, vitlök, salt och svartpeppar. Servera till Lamm- och myntaköttbullar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri yoghurt eller t ex mjölkfri softspread, Beneviva, utrörd till lagom konsistens.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1/2 dl finhackad mynta
  • 1 msk pressad vitlök
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan