Myntayoghurt

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Myntayoghurt

Myntayoghurt, ett gott tillbehör som du serverar kallt till exempelvis kött eller fågel. Yoghurt, mynta och vitlök är basen i denna sås som smakar milt och friskt på en och samma gång.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Myntayoghurt

Ingredienser

6 portioner
2 dl  naturell yoghurt
1/2 dl  finhackad mynta
1 tsk  pressad vitlök
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri yoghurt eller t ex mjölkfri softspread, Beneviva, utrörd till lagom konsistens.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

ALLDELES för mycket vitlök (som jag annars gillar!). Har provköket verkligen smakat av receptet???

Göran

2020-02-22

Hej Göran! Tack för din kommentar. Ja, år 2004 kanske man älskade vitlök... Vi håller med dig, 1 msk är för mycket. Vi har nu ändrat mängden vitlök till 1 tsk och skulle man vilja ha mer vitlök i så är det bara att pressa på! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-02-27

Testa liknande recept

Gurksallad med yoghurt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lamm- och myntaköttbullar
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vit chokladyoghurt med mynta
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äpple- och vitlökssås
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minthie
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Labneh - färskostbollar
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga