Mandelpesto

8
1
Mandelpesto

En helt vegansk och väldigt god variant på pesto med sötma från sötmandlar och mintig fräschör från färsk mynta. Den knapriga peston passar till de flesta sallader eller blandad med en pasta av hög kvalitet – i alla sin enkelhet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Mandelpesto

Ingredienser

Ger ca 2 dl
0.5
vitlöksklyfta
1.5 dl
rostad sötmandel
1 tsk
färskpressad citronjuice
1.5 dl
kallpressad oliv- eller rapsolja
1 dl
färsk mynta
1.5 krm
salt
0.5 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Under 15 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Simon

12/25/2019

Hur länge håller denna i kylen?

Redaktionen ICAse

12/25/2019

Hej Simon! Den håller i ca 1-2 veckor i kylen i en väl rengjord burk. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3433 KJ / 820 kCal
Fett 84 g
Salt 1.06 g
Kolhydrater 7 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept