Mandelpesto

10
2
Mandelpesto

En helt vegansk och väldigt god variant på pesto med sötma från sötmandlar och mintig fräschör från färsk mynta. Den knapriga peston passar till de flesta sallader eller blandad med en pasta av hög kvalitet – i alla sin enkelhet.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Mandelpesto

Ingredienser

Ger ca 2 dl
1/2 vitlöksklyfta
1 1/2 dl rostad sötmandel
1 tsk färskpressad citronjuice
1 1/2 dl kallpressad oliv- eller rapsolja
1 dl färsk mynta
1 1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Petra

2021-06-30

Gjorde på basilika

Simon

2019-12-25

Hur länge håller denna i kylen?

Redaktionen ICAse

2020-01-07

Hej Simon! Den håller i ca 1-2 veckor i kylen i en väl rengjord burk. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3433 KJ / 820 kCal
Fett 84 g
Salt 106 g
Kolhydrater 7 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden