Mandelpesto
En helt vegansk och väldigt god variant på pesto med sötma från sötmandlar och mintig fräschör från färsk mynta. Den knapriga peston passar till de flesta sallader eller blandad med en pasta av hög kvalitet – i alla sin enkelhet.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
ca 2 dl
1/2 vitlöksklyfta
1 1/2 dl rostad sötmandel
1 tsk färskpressad citronjuice
1 1/2 dl kallpressad oliv- eller rapsolja
1 dl färsk mynta
1 1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi3433 KJ / 820 kCal
Fett84 g
Salt1.06 g
Kolhydrater7 g
Protein10 g
Kommentarer
Gjorde på basilika
Petra
2021-06-30Hur länge håller denna i kylen?
Simon
2019-12-25Hej Simon! Den håller i ca 1-2 veckor i kylen i en väl rengjord burk. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-07