Korvgryta med äpplen och ärter

25
3
Korvgryta med äpplen och ärter

Korvgryta med äpplen och ärter är frisk och trevlig husmanskost och en utmärkt vardagsmiddag. Dessutom är det ett snabblagat och matigt recept med både sötstark och syrlig smak från senap och äpple!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012

Korvgryta med äpplen och ärter

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
gul lök
550 g
korv (av nötkött)
2
äpplen
1 msk
olivolja
1 msk
honung
4 dl
hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 tsk
dijonsenap
1 dl
matlagningsgrädde
1 msk
majsstärkelse (Maizena)
-
salt och peppar
2 dl
gröna ärtor
10 g
persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risbaserat alternativ.

 

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Maria

10/31/2020

Blev ganska söt. Rekommenderar syrliga äpplen och lite mer senap.

Carola

9/28/2020

Riktigt gott! Körde chorizo för mer ’krut’. Bra vardagsmiddag.

Marie

1/3/2013

Mycket gott och snabblagat! Förstod inte riktigt vad som menades med nöt korv, men jag valde en falukorv med 68 % kötthalt. Kokade dubbla mängden ärter, tyckte 2 dl till fyra portioner var lite snålt. Ärter är ju så gott! Serverade alltihopa med potatisbullar, vilket passade utmärkt.

Näringsvärde per portion

Energi 2549 KJ / 611 kCal
Fett 27.8 g
Kolhydrater 64 g
Protein 21.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept