Korvgryta med äpplen och ärter
Korvgryta med äpplen och ärter är frisk och trevlig husmanskost och en utmärkt vardagsmiddag. Dessutom är det ett snabblagat och matigt recept med både sötstark och syrlig smak från senap och äpple!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
550 g korv (av nötkött)
2 äpplen
1 msk olivolja
1 msk honung
4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 tsk dijonsenap
1 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt
peppar
2 dl gröna ärtor
10 g persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2549 KJ / 611 kCal
Fett27.8 g
Kolhydrater64 g
Protein21.8 g
Kommentarer
Väldigt intetsägande rätt, smakade i princip inget. Ingen favorit, tyvärr
Ann-charlotte
2023-05-22Använde kryddig lammkorv, fantasiskt🤩👍
Marie
2023-01-11Blev ganska söt. Rekommenderar syrliga äpplen och lite mer senap.
Maria
2020-10-31