Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvgryta med äpplen och ärter

Korvgryta med äpplen och ärter är frisk och trevlig husmanskost och en utmärkt vardagsmiddag. Dessutom är det ett snabblagat och matigt recept med både sötstark och syrlig smak från senap och äpple!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skär korven i bitar. Dela, klyfta och kärna ur äpplena.
  3. Fräs löken i hälften av oljan 3-4 minuter. Rör ner buljong, honung, senap och grädde och låt det koka ca 5 minuter. Red eventuellt av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek korv och äpple i resten av oljan och lägg ner det i såsen.
  5. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Hacka persiljan och vänd ner i grytan.
  7. Servera grytan med potatis och ärter.

 

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risbaserat alternativ.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 gul lök
  • 550 g korv (av nötkött)
  • 2 äpplen
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • salt och peppar
  • 2 dl gröna ärter
  • 10 g persilja
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2549 kJ / 611 kCal