Potatisbullar med getost och chili

12
1 Klimatsmart
Potatisbullar med getost och chili

En modern variant av de klassiska potatisbullarna får du genom att smaksätta den kokta potatisen med chili, getost och persilja. Ett gott vegetariskt alternativ som bör serveras med en god sallad. Toppa med valnötter för en krispigare känsla!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Potatisbullar med getost och chili

Ingredienser

4 portioner
800 g
potatis
2
gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
2
vitlöksklyftor
150 g
getost av chèvretyp
2 msk
finhackad persilja
2
ägg
1 tsk
salt
-
olivolja till stekning
-
smör till stekning

Sallad

3 msk
olja
1 msk
vitvinsvinäger
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1
påse blandad sallad (à 140 g)
1 dl
valnötter

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 månader eller ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. Byt smör mot mjölkfritt matfett.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Anders

6/19/2011

Extremt gott!! Särskilt om man använder en bra fast potatissort (tex Cecile) . Passar bra bara som en förrätt, tror också det passar kanon till tex torsk eller gös.

Näringsvärde per portion

Energi 2404 KJ / 575 kCal
Fett 39 g
Salt 3 g
Kolhydrater 37 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept