Potatisbullar med getost och chili

13
1
Potatisbullar med getost och chili

En modern variant av de klassiska potatisbullarna får du genom att smaksätta den kokta potatisen med chili, getost och persilja. Ett gott vegetariskt alternativ som bör serveras med en god sallad. Toppa med valnötter för en krispigare känsla!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Potatisbullar med getost och chili

Ingredienser

4 portioner
800 g potatis
2 gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
150 g getost av chèvretyp
2 msk finhackad persilja
2 ägg
1 tsk salt
olivolja till stekning
smör till stekning

Sallad

3 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 påse blandad sallad (à 140 g)
1 dl valnötter

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 månader eller ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. Byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Anders

2011-06-19

Extremt gott!! Särskilt om man använder en bra fast potatissort (tex Cecile) . Passar bra bara som en förrätt, tror också det passar kanon till tex torsk eller gös.

Näringsvärde per portion

Energi 2404 KJ / 575 kCal
Fett 39 g
Salt 3 g
Kolhydrater 37 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden