Potatisbullar med getost och chili
En modern variant av de klassiska potatisbullarna får du genom att smaksätta den kokta potatisen med chili, getost och persilja. Ett gott vegetariskt alternativ som bör serveras med en god sallad. Toppa med valnötter för en krispigare känsla!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
4 portioner
800 g potatis
2 gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
150 g getost av chèvretyp
2 msk finhackad persilja
2 ägg
1 tsk salt
olivolja till stekning
smör till stekning
Sallad
3 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 påse blandad sallad (à 140 g)
1 dl valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2404 KJ / 575 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Extremt gott!! Särskilt om man använder en bra fast potatissort (tex Cecile) . Passar bra bara som en förrätt, tror också det passar kanon till tex torsk eller gös.
Anders
2011-06-19