Lata kåldolmar med crème fraiche

Betyg 4.2 av 5.
39 personer har röstat
5
Lata kåldolmar med crème fraiche

Lata kåldolmar med crème fraiche är ett trevligt, enkelt och retrobetonat recept med vitkål, potatis, fläsk- eller blandfärs och crème fraiche. Gott och fräscht till lunch eller middag!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Lata kåldolmar med crème fraiche

Ingredienser

4 portioner
750 g vitkål (gärna färsk eller spetskål)
900 g potatis
1 gul lök
300 g fläsk- eller blandfärs
2 msk finskuren dill
dillvippa till garnering
1 dl lätt crème fraiche eller rysk yoghurt (17 %)
ev japansk soja och ljus sirap
rårörda lingon till servering
4 msk olivolja
4/5 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Tack för avser! Nu är det så att jag har kalvfärs, ville göra något enkelt av den, biffarna ser goda ut men för krångligt. Många gäster (i morgon) och ont om tid! Då den nu är tinad och jag är inställd på detta recept - har ni tips på alternativ, välsmakande kryddning? Tack på förhand!

Anna

2023-08-30

Hej Anna! När du stekt färs och lök och tillsatt soja och sirap kan du tillsätta lite koncentrerad kalv- eller nötfond om du har det hemma för att få upp smakerna ytterligare. Men tänk då på att både fond och soja är salt. Smaka av med rikligt med svartpeppar. Lycka till och hoppas ni alla blir nöjda med rätten. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-08-31

Blir det lika gott om man lagar denna rätt med kalvfärs?

Anna

2023-08-24

Hej Anna! Det går säkerligen att göra men kalvfärs är mildare i smaken och kan då behöva annan kryddning. Vi skulle rekommendera att du sparar färsen till något annat, kanske dessa kalvfärsbiffar https://www.ica.se/recept/kalvsfarsbiffar-med-graddsas-och-pressgurka-718140/ Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-08-30

Supergott och smidigt att göra!

Carina

2022-06-18

Testa liknande recept

Färsig vitkålspanna med rårörda lingon
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Norrländsk wok
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bärig goding- Juice på päron och lingon
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Savoykålsdolmar med svamp
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Falska kåldolmar
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rårörda lingon
Betyg 4.3 av 5.
156 personer har röstat
Över 60 min att tillaga