Lata kåldolmar med crème fraiche
Lata kåldolmar med crème fraiche är ett trevligt, enkelt och retrobetonat recept med vitkål, potatis, fläsk- eller blandfärs och crème fraiche. Gott och fräscht till lunch eller middag!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011
Ingredienser
4 portioner
750 g vitkål (gärna färsk eller spetskål)
900 g potatis
1 gul lök
300 g fläsk- eller blandfärs
2 msk finskuren dill
dillvippa till garnering
1 dl lätt crème fraiche eller rysk yoghurt (17 %)
ev japansk soja och ljus sirap
rårörda lingon till servering
4 msk olivolja
4/5 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tack för avser! Nu är det så att jag har kalvfärs, ville göra något enkelt av den, biffarna ser goda ut men för krångligt. Många gäster (i morgon) och ont om tid! Då den nu är tinad och jag är inställd på detta recept - har ni tips på alternativ, välsmakande kryddning? Tack på förhand!
Anna
2023-08-30Hej Anna! När du stekt färs och lök och tillsatt soja och sirap kan du tillsätta lite koncentrerad kalv- eller nötfond om du har det hemma för att få upp smakerna ytterligare. Men tänk då på att både fond och soja är salt. Smaka av med rikligt med svartpeppar. Lycka till och hoppas ni alla blir nöjda med rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-31Blir det lika gott om man lagar denna rätt med kalvfärs?
Anna
2023-08-24Hej Anna! Det går säkerligen att göra men kalvfärs är mildare i smaken och kan då behöva annan kryddning. Vi skulle rekommendera att du sparar färsen till något annat, kanske dessa kalvfärsbiffar https://www.ica.se/recept/kalvsfarsbiffar-med-graddsas-och-pressgurka-718140/ Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-30Supergott och smidigt att göra!
Carina
2022-06-18