Lata kåldolmar med crème fraiche

35
3
Lata kåldolmar med crème fraiche

Lata kåldolmar med crème fraiche är ett trevligt, enkelt och retrobetonat recept med vitkål, potatis, fläsk- eller blandfärs och crème fraiche. Gott och fräscht till lunch eller middag!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Lata kåldolmar med crème fraiche

Ingredienser

4 portioner
750 g vitkål (gärna färsk eller spetskål)
900 g potatis
1 gul lök
300 g fläsk- eller blandfärs
2 msk finskuren dill
dillvippa till garnering
1 dl lätt crème fraiche eller rysk yoghurt (17 %)
ev japansk soja och ljus sirap
rårörda lingon till servering
4 msk olivolja
4/5 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Carina

2022-06-18

Supergott och smidigt att göra!

Cristina

2021-04-12

Älskar den och det går mycket snabbare än att göra kåldolmar.

Marie

2020-05-28

Mycket god! Uppskattad hos alla i familjen, även 4-åringen.