Lata kåldolmar med crème fraiche | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lata kåldolmar med crème fraiche

Lata kåldolmar med crème fraiche är ett trevligt, enkelt och retrobetonat recept med vitkål, potatis, fläsk- eller blandfärs och crème fraiche. Gott och fräscht till lunch eller middag!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Skala, halvera och strimla löken. Dela, skär bort rotstocken och strimla kålen.
  2. Fräs löken i hälften av oljan i en stor stekpanna eller i en wok ca 3 minuter. Tillsätt färsen och fräs den ca 5 minuter. Ta upp lök och färs på en tallrik.
  3. Fräs kålen i resten av oljan i stekpannan eller woken ca 10 minuter. Blanda i lök och färs och fräs ytterligare 2–3 minuter. Krydda med salt och peppar. Smaka ev av med lite soja och sirap.
  4. Häll av potatisen och blanda med dillen. Servera färs- och kålfräset med potatisen, crème fraiche eller rysk yoghurt och rårörda lingon. Garnera med dillvippor.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g vitkål (gärna färsk eller spetskål)
  • 900 g potatis
  • 1 gul lök
  • 300 g fläsk- eller blandfärs
  • 2 msk finskuren dill
  • dillvippa till garnering
  • 1 dl lätt crème fraiche eller rysk yoghurt (17 %)
  • ev japansk soja och ljus sirap
  • rårörda lingon till servering
  • 4 msk olivolja
  • 0,8 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan