Lata kåldolmar med crème fraiche

27
1
Lata kåldolmar med crème fraiche

Lata kåldolmar med crème fraiche är ett trevligt, enkelt och retrobetonat recept med vitkål, potatis, fläsk- eller blandfärs och crème fraiche. Gott och fräscht till lunch eller middag!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Lata kåldolmar med crème fraiche

Ingredienser

4 portioner
750 g
vitkål (gärna färsk eller spetskål)
900 g
potatis
1
gul lök
300 g
fläsk- eller blandfärs
2 msk
finskuren dill
-
dillvippa till garnering
1 dl
lätt crème fraiche eller rysk yoghurt (17 %)
-
ev japansk soja och ljus sirap
-
rårörda lingon till servering
4 msk
olivolja
4/5 tsk
salt
2 krm
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentar

Marie

5/28/2020

Mycket god! Uppskattad hos alla i familjen, även 4-åringen.

Testa liknande recept