Morotsfritters
Fritters är ett skojigt namn på dessa vegetariska biffar på morot som är lätta att svänga ihop. Krämig getost och frisk gräslök ger mycket smak och bovetet en härlig crunch. Morot kan ersättas med andra rotfrukter – också ett roligt sätt att variera fritters på!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
4 portioner
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g finrivna morötter
100 g getost av chèvretyp
1 dl kokt eller blötlagt helt bovete
4 msk bovetemjöl
2 ägg
1/2 dl finskuren gräslök
2 krm salt
1 krm peppar
olivolja till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1088 KJ / 160 kCal
Fett14 g
Salt1.44 g
Kolhydrater20 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gjorde dessa tillsammans med köttbullar. 3 åringen älskade dem, så nu har vi äntligen ett alternativ till makaroner här hemma. Jag kan tänka mig att ha mer kryddor när hon blir äldre, men chevren gör sig superbra i biffarna.
Jenny
2022-01-25Väldigt gott, barnen älskar dem ned klyftpotatis och dipp
Hanna
2022-01-04Supergoda och krispiga. Använder vegooste Green Vie Greek style.
Sanna
2021-06-03