Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Morotsfritters

Fritters är ett skojigt namn på dessa vegetariska biffar på morot som är lätta att svänga ihop. Krämig getost och frisk gräslök ger mycket smak och bovetet en härlig crunch. Morot kan ersättas med andra rotfrukter – också ett roligt sätt att variera fritters på!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Skala och finriv vitlöken.
  2. Blanda lök, vitlök och rivna morötter i en bunke. Smula ner getosten. Tillsätt bovete, bovetemjöl, ägg och gräslök. Blanda ihop till en smidig smet. Krydda med salt och peppar.
  3. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Klicka i små biffar av smeten. Stek på medelvärme 2–3 minuter på varje sida.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri getost eller fetaost.
Gör mjölksproteinfri: Byt ut getost mot tofu.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g finrivna morötter
  • 100 g getost av chèvretyp
  • 1 dl kokt eller blötlagt helt bovete
  • 4 msk bovetemjöl
  • 2 ägg
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • olivolja till stekning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1088 kJ / 160 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept