Fransk potatissallad

222
49
Fransk potatissallad

Denna fantastiskt goda, franska potatissallad passar utmärkt med det mesta. Sin karaktäristiska, mumsiga smak får potatissalladen när den blandas ihop med den lena senaps- och vinägersåsen. Strö över lite kapris och servera ihop med mört kött.

Skriv ut
Fransk potatissallad

Ingredienser

4 portioner
800 g
potatis
3
schalottenlökar
1/2 dl
hackad dill och persilja
1 - 1 1/2 msk
kapris

Sås

1 msk
vinäger
2 tsk
fransk senap
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 krm
socker
3 msk
raps- eller olivolja
1 msk
vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Det går bra med både vit- och rödvinsvinäger till såsen.

Vad tyckte du om receptet?

222

Kommentarer

Robert

2021-06-10

Kan man tillaga denna potatissallad dagen innan. Förberedelse in för student…

Redaktionen ICAse

2021-06-11

Hej Robert! Denna potatissallad blandas helst lite ljummen samma dag som den ska serveras. Men det går att förbereda fram till punkt 3 dagen innan servering. Alltså koka potatisen och hacka lök, dill/persilja och blanda ihop dressingen förvara allt i tättslutande förpackningar i kylen. Ta fram potatisen i god tid innan servering och så blandar du ihop alla ingredienser en stund innan servering. Potatisen kommer inte suga åt sig lika mycket dressing som när den är varm men det blir säkerligen gott ändå. Lycka till och hoppas ni får en härlig student. Hälsningar Ulrika

Sanna

2021-05-09

Provade att utesluta kaprisen och dillen, och att koka potatisen i svampbuljong men även använda lite buljong till såsen. Valde att ha rödlök istället gul lök och hade mitt val av kryddor... blev supergott

Mika

2021-05-04

Jag tyckte det blev jättegott till grillade kamben. Familjen var tveksamma, men vissa behöver äta nytt flera gånger för att uppskatta det.

Näringsvärde per portion

Energi 1071 KJ / 256 kCal
Fett 10 g
Salt 1 g
Kolhydrater 35 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept