ÖVER 60 MIN | Medel

Fransk potatissallad

Denna fantastiskt goda, franska potatissallad passar utmärkt med det mesta. Sin karaktäristiska, mumsiga smak får potatissalladen när den blandas ihop med den lena senaps- och vinägersåsen. Strö över lite kapris och servera ihop med mört kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skala, hacka eller skiva löken. Hacka dillen och persiljan.
  3. Sås: Blanda alla ingredienserna till såsen.
  4. Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt.
  5. Häll över såsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 timme och ta smak.
  6. Till servering: Strö över kapris och servera potatissalladen till rökt kött, grillad korv, kall skivad rostbiff, varmrökt lax eller vegobiffar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Det går bra med både vit- och rödvinsvinäger till såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis
  • 3 schalottenlökar
  • 1/2 dl hackad dill och persilja
  • 1 - 1 1/2 msk kapris
Sås
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm socker
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • 1 msk vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 1071 kJ / 256 kCal