Bön- och rödbetsbiffar med pumpafröpistou, tomat och potatisgnocchi

26
6
Bön- och rödbetsbiffar med pumpafröpistou, tomat och potatisgnocchi

Bön- och rödbetsbiffar är goda vegetariska biffar med pistou, en sås liknande pesto, av citron, vitlök, basilika och pumpafrö. Rödbetsbiffarna är vackra, smakrika och goda att servera till gnocchi. Och så lätta att lyckas med!

Bön- och rödbetsbiffar med pumpafröpistou, tomat och potatisgnocchi

Ingredienser

4 portioner

Rödbetsbiffar

2 förp kokta stora vita bönor (à ca 400 g)
1 ägg
4 msk majsstärkelse
4 krm salt
1 krm peppar
500 g förkokta rödbetor
1 msk olja

Pumpafröpistou

1 citron
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 dl pumpakärnor
4 msk olja
salt och svartpeppar

Tomat- och lökbuljong

1 silverlök
4 tomater
2 dl grönsaksbuljong (vatten, fond eller buljongtärning)
ca 500 g potatisgnocchi

För alla

Innehåller ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut gnocchi mot glutenfri pasta, ris eller glutenfri couscous.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Marie

2021-11-26

Till vilka grönsaker ska man tillsätta buljongen?

Redaktionen ICAse

2021-11-26

Hej Marie! Vi har nu förtydligat att det är tomater och lök du ska lägga ner i buljongen. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

Alice

2021-10-14

Inte bra

Amanda

2020-06-30

Riktigt gott! Tillsatte vatten i pumpafröpistoun så att den blev mer som en dressing. Supergott att ringla på salladen som jag hade till 👍🏻

Redaktionen ICAse

2020-07-01

Tack Amanda för ett bra tips. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2983 KJ / 702 kCal
Fett 28 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 86 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden