Bön- och rödbetsbiffar med pumpafröpistou, tomat och potatisgnocchi

21
4 Klimatsmart
Bön- och rödbetsbiffar med pumpafröpistou, tomat och potatisgnocchi

Bön- och rödbetsbiffar är goda vegetariska biffar med pistou, en sås liknande pesto, av citron, vitlök, basilika och pumpafrö. Rödbetsbiffarna är vackra, smakrika och goda att servera till gnocchi. Och så lätta att lyckas med!

Skriv ut
Bön- och rödbetsbiffar med pumpafröpistou, tomat och potatisgnocchi

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g
potatisgnocchi

Rödbetsbiffar

2
förp kokta stora vita bönor (à ca 400 g)
1
ägg
4 msk
majsstärkelse
4 krm
salt
1 krm
peppar
500 g
förkokta rödbetor
1 msk
olja

Pumpafröpistou

1
citron
1
kruka basilika
1
vitlöksklyfta
1 dl
pumpakärnor
4 msk
olja
-
salt och svartpeppar

Tomat- och lökbuljong

1
silverlök
4
tomater
2 dl
grönsaksbuljong (vatten, fond eller buljongtärning)

För alla

Innehåller ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut gnocchi mot glutenfri pasta, ris eller glutenfri couscous.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Amanda

6/30/2020

Riktigt gott! Tillsatte vatten i pumpafröpistoun så att den blev mer som en dressing. Supergott att ringla på salladen som jag hade till 👍🏻

Redaktionen ICAse

6/30/2020

Tack Amanda för ett bra tips. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

12/14/2015

Hej Margareta! Vad kul att rätten blev uppskattad! Hälsningar, Veronica

Margareta

12/13/2015

Gott och festligt.Tog vitbetor istället för rödbetor.

Näringsvärde per portion

Energi 2983 KJ / 702 kCal
Fett 28 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 86 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept