Bön- och rödbetsbiffar med pumpafröpistou, tomat och potatisgnocchi
Bön- och rödbetsbiffar är goda vegetariska biffar med pistou, en sås liknande pesto, av citron, vitlök, basilika och pumpafrö. Rödbetsbiffarna är vackra, smakrika och goda att servera till gnocchi. Och så lätta att lyckas med!
Ingredienser
4 portioner
Rödbetsbiffar
2 förp kokta stora vita bönor (à ca 400 g)
1 ägg
4 msk majsstärkelse
4 krm salt
1 krm peppar
500 g förkokta rödbetor
1 msk olja
Pumpafröpistou
1 citron
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 dl pumpakärnor
4 msk olja
salt
svartpeppar
Tomat- och lökbuljong
1 silverlök
4 tomater
2 dl grönsaksbuljong (vatten, fond eller buljongtärning)
ca 500 g potatisgnocchi
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2983 KJ / 702 kCal
Fett28 g
Salt3.4 g
Kolhydrater86 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Till vilka grönsaker ska man tillsätta buljongen?
Marie
2021-11-26Hej Marie! Vi har nu förtydligat att det är tomater och lök du ska lägga ner i buljongen. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-11-26Inte bra
Alice
2021-10-14Riktigt gott! Tillsatte vatten i pumpafröpistoun så att den blev mer som en dressing. Supergott att ringla på salladen som jag hade till 👍🏻
Amanda
2020-06-30Tack Amanda för ett bra tips. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-01