Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Bön- och rödbetsbiffar med pumpafröpistou, tomat och potatisgnocchi

Bön- och rödbetsbiffar är goda vegetariska biffar med pistou, en sås liknande pesto, av citron, vitlök, basilika och pumpafrö. Rödbetsbiffarna är vackra, smakrika och goda att servera till gnocchi. Och så lätta att lyckas med!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rödbetsbiffar: Skölj bönorna och låt dem rinna av ordentligt. Mixa dem till en slät kräm tillsammans med ägget. Blanda i majsstärkelse, salt och peppar.
  2. Riv rödbetorna. Blanda dem med bönkrämen och forma till små biffar.
  3. Pumpafröpistou: Skölj citronen, riv det yttersta av skalet. Plocka bladen på basilikan. Skala och skiva vitlöksklyftan.
  4. Mixa pumpakärnorna med citronskal, basilika, vitlök och olivolja. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  5. Tomat- och lökbuljong: Skala och skiva löken tunt. Tärna tomaterna. Koka upp buljongen i en vid gryta och lägg i grönsakerna.
  6. Stek biffarna i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 4 minuter, vänd då och då.
  7. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. När de flyter upp är de klara. Lyft över gnocchin i tomat- och lökbuljongen med en hålslev. Vänd ner pumpafröpistoun i gnocchin. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  8. Servera rödbetsbiffarna med gnocchi.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut gnocchi mot glutenfri pasta, ris eller glutenfri couscous.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g potatisgnocchi
Rödbetsbiffar
  • 2 förp kokta stora vita bönor (à ca 400 g)
  • 1 ägg
  • 4 msk majsstärkelse
  • 4 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1 msk olja
Pumpafröpistou
  • 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl pumpakärnor
  • 4 msk olja
  • salt och svartpeppar
Tomat- och lökbuljong
  • 1 silverlök
  • 4 tomater
  • 2 dl grönsaksbuljong (vatten, fond eller buljongtärning)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2983 kJ / 702 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer