Chokladbollar

19050
175
Chokladbollar

Dessa chokladbollar får en liten karamellsmak av att smöret först får puttra. Rulla chokladbollarna i kokos eller pärlsocker, det som du själv föredrar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Chokladbollar

Ingredienser

20-30 små
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe
pärlsocker eller annan garnering

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn gjorda på ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en 60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19050

Kommentarer

Liselott

2022-01-19

den blev jätte gott

Jenny

2022-01-09

Helt rätt,de blev mycket godare dessutom. Kommer alltid göra chokladbollar på detta sätt.

Linn

2021-11-26

Har alltid gjort chokladbollar på rumstempererat smör innan jag hittade det här receptet, och wow så mycket smidigare jag tycker det är med smält smör istället! Och supergoda är dom också tycker hela familjen! 😍 Finns väl ingen lag som säger att man inte får smälta smöret, en del löjliga kommentarer här tycker jag 🙃

Näringsvärde per portion

Energi 214 KJ / 51 kCal
Fett 3 g
Salt 0.04 g
Kolhydrater 5 g
Protein 0.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept