Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Chokladbollar

Dessa chokladbollar får en liten karamellsmak av att smöret först får puttra. Rulla chokladbollarna i kokos eller pärlsocker, det som du själv föredrar.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och låt puttra en kort stund.
  2. Rör ihop socker, vaniljsocker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.
  3. Forma bollar. Rulla i pärlsocker (gärna mångfärgat), kokos eller annan garnering. Servera till kaffet.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn gjorda på ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en 60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 3 msk kallt starkt kaffe
  • pärlsocker eller annan garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 214 kJ / 51 kCal