Pannkakor - grundsmet

5481
127 Klimatsmart
Pannkakor - grundsmet

Gör traditionella tunna pannkakor genom att blanda mjöl, mjölk och ägg och lite salt till en jämn smet. Stek smeten till tunna och smarriga pannkakor och servera med en söt sylt eller salta tillbehör.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Pannkakor - grundsmet

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
smör (till stekning)
sylt, bär eller frukt till servering

För alla

Gör glutenfri: laga istället dessa Glutenfria pannkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: laga istället dessa Pannkakor utan ägg.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut mjölk mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Detta leder till en 40% minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

1 sats ger ca 8-10 pannkakor beroende på storlek på stekpannan.

Vad tyckte du om receptet?

5481

Kommentarer

Johan

2021-11-26

Jag brukar förvärma mjölken i Micron innan så 'sväller' smeten snabbare och det går lite fortare att steka om smeten är ljummen. Brukar också ha i lite vanilj för smak upplevelsen. Lite nyttigare blir det med en halv dl graham extra.

Ulla

2021-11-25

Toppen recept kan inte misslyckas 👍

Beatrice

2021-11-24

Bästa pannkakorna. Omöjligt att misslyckas.

Näringsvärde per portion

Energi 1055 KJ / 252 kCal
Fett 15 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 22 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept