Pannkakor - grundsmet

Gör traditionella tunna pannkakor genom att blanda mjöl, mjölk och ägg och lite salt till en jämn smet. Stek smeten till tunna och smarriga pannkakor och servera med en söt sylt eller salta tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
smör (till stekning)
sylt, bär eller frukt till servering
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1055 KJ / 252 kCal
Fett15 g
Salt1.3 g
Kolhydrater22 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det blir goda pannkakor . Jag har lite socker i med för min mormor hade alltid det när hon gjorde pannkakor det blir lite mer godare då .
Mårten
2025-02-09Bra och enkelt recept - däremot gillar jag krispigheten bättre i detta recept https://www.hemtradgard.se/recept/recept-tunna-pannkakor/ men smaken är som baken.. :)
Edin
2025-02-06Röd mjölk är ett måste annars blir pannkakorna kletiga ☺️ Jättegoda pannkakor i övrigt!
Claudine
2025-02-05