Pannkakor - grundsmet
Gör traditionella tunna pannkakor genom att blanda mjöl, mjölk och ägg och lite salt till en jämn smet. Stek smeten till tunna och smarriga pannkakor och servera med en söt sylt eller salta tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
smör (till stekning)
sylt, bär eller frukt till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1055 KJ / 252 kCal
Fett15 g
Salt1.3 g
Kolhydrater22 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag har gjort detta recept flera gånger och får alltid perfekta pannkakor. Jag gör sats för 16 portioner delat i 2 bunkar och steker på i två pannor. sen lägger jag ihop 4 åtgången sen bakplåtspapper och in i fryspåse i frysen. Perfekt att ta fram 4 pack pannkakor på hektiska dagar.
Veronica
2024-11-11Jag brukar ta 5 dl mjöl, 12 dl mjölk, 6 ägg o krydda efter smak. Det räcker till 3 tonåringar o 1 vuxen.
Åsa
2024-09-24Jag tyckte det var bra förutom att dom knappt räckte till 3 person. Vi fick 3+3+2 var. Jag gjorde dom tunna. Så nästa gång så tar jag o gör dubbel sats o hoppas det räcker till 4 pers.
Charlotta
2024-09-20