Pannkakor - grundsmet

1845
83 Klimatsmart
Pannkakor - grundsmet

Gör traditionella tunna pannkakor genom att blanda mjöl, mjölk och ägg och lite salt till en jämn smet. Stek smeten till tunna och smarriga pannkakor och servera med en söt sylt eller salta tillbehör.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Pannkakor - grundsmet

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
6 dl
mjölk
3
ägg
-
smör (till stekning)
-
sylt, bär eller frukt till servering

För alla

Gör glutenfri: laga istället dessa Glutenfria pannkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: laga istället dessa Pannkakor utan ägg.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut mjölk mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Detta leder till en 40% minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

1 sats ger ca 8-10 pannkakor beroende på storlek på stekpannan.

Vad tyckte du om receptet?

1845

Kommentarer

Maria

12/3/2020

Bästa receptet som ger goda och fina pannkakor Jag får hela pannkakor som är lätta att vända.

Olle

12/1/2020

Supergott

Pernilla

11/14/2020

Superbra recept! Tar dock liiite mer mjöl, knappt tre dl. Lite mer salt. Sen smälter jag 45 g smör och har i smeten i stället

Näringsvärde per portion

Energi 1055 KJ / 252 kCal
Fett 15 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 22 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept