Sill, ägg, lax och lamm - påskens klassiker står sig år efter år. Och vad vore väl påskfirandet utan dessa klassiker på buffén?

Firar du en vegetarisk påsk? Kika här så hittar du alla våra vegetariska påskrecept.

19 goda klassiker till påsk

  • Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs

    Vad vore påsken utan ägg? Vackra och goda är de här läckerbitarna med kavringkrisp och ansjovismajonäs. Dekorera med ansjovis och gräslök.

    - Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs

    Spara

  • Rosenbröd

    Bulla upp med nybakade rosenbröd i påsk. Ett underbart tillbehör på buffébordet. Toppa rosenbröden med vallmofrön för ett proffsigt utseende och den rätta smaken.

    - Rosenbröd

    Spara

  • Påskig potatissallad

    En smarrig potatissallad är ett måste på varje påskbuffé av rang. Härligt krämig kommer den här att bli en riktigt favorit. Passar utmärkt till prinskorv eller järpish.

    - Påskig potatissallad

    Spara

  • Lammstek med vitlök och örter

    En saftig lammstek med smak av vitlök, örter och vin serverad med lök och morötter. Kom ihåg att använda en kökstermometer när du sätter in lammet i ugnen– på så sätt kan du få lammsteken precis som du vill ha den!

    - Lammstek med vitlök och örter

    Spara

  • Bufféköttbullar

    Servera köttbullarna tillsammans med den varma och matiga salladen. Broccoli och rödbetor blir ett gott komplement till köttbullarna. Klicka på pepparrotskrämen och servera med krasse. En riktig höjdare som kommer älskas av stor som liten gäst.

    - Bufféköttbullar

    Spara

  • Ägghalvor med räk- och oströra

    Fyllda ägghalvor med räkröra i ett recept som får extra skjuts av en smakrik lagrad ost, dill och citron. Passar perfekt både vid påsk och på julbordet. Gör sig kanske bäst med inte alltför hårdkokta ägg.

    - Ägghalvor med räk- och oströra

    Spara

  • Rödbetsgravad lax med dillolja

    Rödbetor ger inte bara smak utan färgar också laxen vackert rödrosa. Ett effektfullt knep som ger den klassiskt gravade laxen en twist. Ringla dillolja över rödbetslaxen för extra smak och krämighet.

    - Rödbetsgravad lax med dillolja

    Spara

  • Klassisk gubbröra

    Gubbröra är en riktig klassiker som görs på bland annat hårdkokta ägg, potatis och ansjovis. Servera gärna som förrätt ihop med rostat eller hårt bröd.

    - Klassisk gubbröra

    Spara

  • Västerbottensostpaj med romröra

    Kärt barn har många namn – Västerbottenostpaj, Västerbottenpaj, Västerbottensostpaj, Westerbottensostpaj, VB-paj m.fl. Visste du att den korrekta benämningen för pajen fylld med den unika, mytomspunna osten är Västerbottensostpaj? Här serveras den med en frisk löjromsröra.

    - Västerbottensostpaj med romröra

    Spara

  • Silltårta

    Sagolik silltårta att servera på midsommarbuffén! Lätt att tillaga och blir en favorit hos alla! Mustig kavring med fyllning av matjessill, rödlök, kvarg, gräddfil och gräslök. En riktig vinnare!

    - Silltårta

    Spara

  • Memma

    Det här är en traditionell finsk efterrätt som äts vid påsk. Smaken är fyllig och söt och vi rekommenderar att du serverar den med strösocker och vispad eller ovispad grädde, eller kanske lite gammeldags vaniljglass.

    - Memma

    Spara

  • Cheesecake med citron och mynta

    En fräsch bakad cheesecake med kardemumma och citron med botten av digestivekex. Cheesecaken får fin syra av crème fraiche och färskost, citronskal och mynta. Går bra att förbereda och förvara i frysen. Toppa med bär vid servering.

    - Cheesecake med citron och mynta

    Spara

  • Påskskinka

    En läcker, örtgriljerad påskskinka är ett trevligt inslag på påskbordet. Griljeringen är superenkel att göra och med en färdigkokt skinka från butiken dröjer det inte länge innan ljuvliga dofter sprider sig i köket.

    - Påskskinka

    Spara

  • Fröknäcke

    Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med olika sorters fröer. Bryt i oregelbundna bitar och servera med goda röror till. Även en utmärkt gå bort present! Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och rulla med kavel över.

    - Fröknäcke

    Spara

  • Lammstek med rosmarin- och tomatsky

    Letar du efter ett recept på lammstek till påsk? Då har du hittat rätt. Denna saftiga och smakrika lammstek serveras med en mustig och sötsyrlig sky med smak av tomat och rosmarin. Festligt och supergott!

    - Lammstek med rosmarin- och tomatsky

    Spara

  • Gravlaxsås

    Gravlaxsås, ungefär som hovmästarsås, är en god sås till gravad lax, men också till rimmad lax. Rör och vispa ihop såsen av dill, senap, socker, olja och rödvinsvinäger. Se till att oljan och senapen har samma temperatur så är det mindre risk att gravlaxsåsen skär sig.

    - Gravlaxsås

    Spara

  • Påskbakelse

    En äkta gräddbakelse av Napoleon-typ som du bakar själv, med tre bottnar av smördeg, lager av härlig citronkräm, aprikosmarmelad och vispad grädde, och högst upp ett kycklinggult glasyrlock. Gör sig utmärkt på påskbordet.

    - Påskbakelse

    Spara

  • Marsipankycklingar

    Pyssla ihop några färgglada marsipankycklingar till påsk. Marsipankycklingarna är verkligen söta, i dubbel bemärkelse! Med mandelspån som mun och chokladdoppad mage är de svåra att inte sluka direkt, eller så garnerar du påsktårtan med dem.

    - Marsipankycklingar

    Spara

  • Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde

    Påsktårta med passionsfruktsgrädde och garnerad med påskägg eller marsipanfigurer att servera till vårens mathögtid. Den enkla påsktårtan går snabbt att göra med färdiga tårtbottnar. Grädden till påsktårtan smaksätts med passionsfrukt. Toppa tårtan med passande påskdekorationer.

    - Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde

    Spara