Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Sill, ägg, lax och lamm - påskens klassiker står sig år efter år. Och vad vore väl påskfirandet utan dessa klassiker på buffén? Vi tipsar också om tre påskbubblare som vi tror på! Vad sägs till exempel om en äggpizza?

Firar du en vegetarisk påsk? Kika här så hittar du alla våra vegetariska påskrecept.

Påskbubblare

  • Äggpizza

    Äggpizzan kommer bli nya favoriten. Och vad passar egentligen bättre än att använda en av påskens mest älskade ingredienser till att göra pizza på? Förgrädda botten som är gjord på enbart ägg och ost i ugnen och grädda sedan med toppingen på. Ett roligt, nytt och riktigt gott sätt att göra pizza på!

    Äggpizza

  • Påske bowl med lammstek eller kyckling

    Överbliven mat från påskbuffén? Laga en härlig påské bowl! Precis som en poké bowl grundar du med ris. Lägg sedan i några munsbitar som blivit över från påskbuffén som lamm eller kyckling och krispiga grönsaker. Påskigt, gott och ett perfekt sätt att ta vara på resterna från påskmaten.

    Påské bowl med lammstek eller kyckling

  • Äggwraps med rökt lax

    Festligt gröna wraps färgade av spenaten och utsökt goda med rökt lax. Passar perfekt både på buffébordet eller som en lättare middag.

    Äggwraps med rökt lax

Klassiker

  • Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs

    Vad vore påsken utan ägg? Vackra och goda är de här läckerbitarna med kavringkrisp och ansjovismajonäs. Dekorera med ansjovis och gräslök.

    - Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs

    Spara

  • Rosenbröd

    Bulla upp med nybakade rosenbröd i påsk. Ett underbart tillbehör på buffébordet. Toppa rosenbröden med vallmofrön för ett proffsigt utseende och den rätta smaken.

    - Rosenbröd

    Spara

  • Påskig potatissallad

    En smarrig potatissallad är ett måste på varje påskbuffé av rang. Härligt krämig kommer den här att bli en riktigt favorit. Passar utmärkt till prinskorv eller järpish.

    - Påskig potatissallad

    Spara

  • Lammstek med vitlök och örter

    En saftig lammstek med smak av vitlök, örter och vin serverad med lök och morötter. Kom ihåg att använda en kökstermometer när du sätter in lammet i ugnen– på så sätt kan du få lammsteken precis som du vill ha den!

    - Lammstek med vitlök och örter

    Spara

  • Bufféköttbullar

    Servera köttbullarna tillsammans med den varma och matiga salladen. Broccoli och rödbetor blir ett gott komplement till köttbullarna. Klicka på pepparrotskrämen och servera med krasse. En riktig höjdare som kommer älskas av stor som liten gäst.

    - Bufféköttbullar

    Spara

  • Ägghalvor med räk- och oströra

    Fyllda ägghalvor med räkröra i ett recept som får extra skjuts av en smakrik lagrad ost, dill och citron. Passar perfekt både vid påsk och på julbordet. Gör sig kanske bäst med inte alltför hårdkokta ägg.

    - Ägghalvor med räk- och oströra

    Spara

  • Rödbetsgravad lax med dillolja

    Rödbetor ger inte bara smak utan färgar också laxen vackert rödrosa. Ett effektfullt knep som ger den klassiskt gravade laxen en twist. Ringla dillolja över rödbetslaxen för extra smak och krämighet.

    - Rödbetsgravad lax med dillolja

    Spara

  • Hel kyckling i ugn med citron och timjan

    Hel kyckling i ugn som blir saftig och smakar ljuvligt av citron och timjan. Den goda gräddsåsen höjer smaken till nya höjder och gör rätten till en festlig medelpunkt. Servera gärna med en krispig grönsallad och rotfrukter.

    - Hel kyckling i ugn med citron och timjan

    Spara

  • Fryst citrontårta med kokos

    Söt, syrlig och saftig – den här frysta citrontårtan har allt! Med en glutenfri kokosbotten och en krämig fyllning med citron och kondenserad mjölk kan den närmast liknas vid en citronparfait – i tårtform. Tårtan kan göras upp till en vecka i förväg och förvaras i frysen fram till servering.

    - Fryst citrontårta med kokos

    Spara

  • Västerbottensostpaj med spenat och jordärtskocka

    Västerbottenpaj när den är som bäst, i ett recept med Västerbottensost, jordärtskocka och spenat. Pajen blir en härlig färgklick på buffébordet, med det gröna inkråmet och vackert dekorerad med krispiga blad av babyspenat.

    - Västerbottensostpaj med spenat och jordärtskocka

    Spara

  • Silltårta

    Sagolik silltårta att servera på midsommarbuffén! Lätt att tillaga och blir en favorit hos alla! Mustig kavring med fyllning av matjessill, rödlök, kvarg, gräddfil och gräslök. En riktig vinnare!

    - Silltårta

    Spara

  • Memma

    Det här är en traditionell finsk efterrätt som äts vid påsk. Smaken är fyllig och söt och vi rekommenderar att du serverar den med strösocker och vispad eller ovispad grädde, eller kanske lite gammeldags vaniljglass.

    - Memma

    Spara

  • Påskskinka

    En läcker, örtgriljerad påskskinka är ett trevligt inslag på påskbordet. Griljeringen är superenkel att göra och med en färdigkokt skinka från butiken dröjer det inte länge innan ljuvliga dofter sprider sig i köket.

    - Påskskinka

    Spara

  • Fröknäcke

    Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med olika sorters fröer. Bryt i oregelbundna bitar och servera med goda röror till. Även en utmärkt gå bort present! Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och rulla med kavel över.

    - Fröknäcke

    Spara

  • Gravlaxsås

    Gravlaxsås, ungefär som hovmästarsås, är en god sås till gravad lax, men också till rimmad lax. Rör och vispa ihop såsen av dill, senap, socker, olja och rödvinsvinäger. Se till att oljan och senapen har samma temperatur så är det mindre risk att gravlaxsåsen skär sig.

    - Gravlaxsås

    Spara

  • Påskbakelse

    En äkta gräddbakelse av Napoleon-typ som du bakar själv, med tre bottnar av smördeg, lager av härlig citronkräm, aprikosmarmelad och vispad grädde, och högst upp ett kycklinggult glasyrlock. Gör sig utmärkt på påskbordet.

    - Påskbakelse

    Spara

  • Marsipankycklingar

    Pyssla ihop några färgglada marsipankycklingar till påsk. Marsipankycklingarna är verkligen söta, i dubbel bemärkelse! Med mandelspån som mun och chokladdoppad mage är de svåra att inte sluka direkt, eller så garnerar du påsktårtan med dem.

    - Marsipankycklingar

    Spara

  • Lammkotletter med getostkräm

    Lamm är festligt och vårigt. Servera dessa läckra lammkotletter tillsammans med bakade tomater, ljuvliga oliver i rödlöksdressing och en klick krämig getost. Eftersom en lammkotlett är rätt liten kan du beräkna 3-4 st/person.

    - Lammkotletter med getostkräm

    Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer