Hoppa till sidans innehåll

Sill, ägg, lax och lamm - påskens klassiker står sig år efter år. Och vad vore väl påskfirandet utan dessa rätter?

Firar du en vegetarisk påsk? Kika här så hittar du alla våra vegetariska påskrecept.

Goda klassiker till påsk

  • Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs

    Vad vore påsken utan ägg? Vackra och goda är de här läckerbitarna med kavringkrisp och ansjovismajonäs. Dekorera med ansjovis och gräslök.

    - Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs

    Spara

  • Rosenbröd

    Bulla upp med nybakade rosenbröd i påsk. Ett underbart tillbehör på buffébordet. Toppa rosenbröden med vallmofrön för ett proffsigt utseende och den rätta smaken.

    - Rosenbröd

    Spara

  • Lammstek i ugn

    Här är ett utsökt recept på en saftig lammstek. Allt du behöver för att lyckas är lammstek, timjan, vitlök, svartpeppar, salt och steksnöre. Enkelt men riktigt festligt!

    - Lammstek i ugn

    Spara

  • Bufféköttbullar

    Servera köttbullarna tillsammans med den varma och matiga salladen. Broccoli och rödbetor blir ett gott komplement till köttbullarna. Klicka på pepparrotskrämen och servera med krasse. En riktig höjdare som kommer älskas av stor som liten gäst.

    - Bufféköttbullar

    Spara

  • Superenkel påsksill

    Superenkel påsksill har läcker smak av både salladslök, citronskal och dill. Till den krämiga sillen används färdig inläggningssill. Bara att röra ihop och sedan låta sillen stå till sig i kylskåp någon dag så att smakerna mognar. Spara gärna några dillvippor att garnera med.

    - Superenkel påsksill

    Spara

  • Ägghalvor med räk- och oströra

    Fyllda ägghalvor med räkröra i ett recept som får extra skjuts av en smakrik lagrad ost, dill och citron. Passar perfekt både vid påsk och på julbordet. Gör sig kanske bäst med inte alltför hårdkokta ägg.

    - Ägghalvor med räk- och oströra

    Spara

  • Rödbetsgravad lax med dillolja

    Rödbetor ger inte bara smak utan färgar också laxen vackert rödrosa. Ett effektfullt knep som ger den klassiskt gravade laxen en twist. Ringla dillolja över rödbetslaxen för extra smak och krämighet.

    - Rödbetsgravad lax med dillolja

    Spara

  • Citron- och timjankyckling i lergryta

    Denna kyckling görs i lergryta med citron och timjan och är väl värd timmars tillagning. Rotfrukter tillsammans med vitlök och chili gör rätten smakrik och vacker.

    - Citron- och timjankyckling i lergryta

    Spara

  • Klassisk gubbröra

    Gubbröra är en riktig klassiker som görs på bland annat hårdkokta ägg, potatis och ansjovis. Servera gärna som förrätt ihop med rostat eller hårt bröd.

    - Klassisk gubbröra

    Spara

  • Västerbottenostpaj

    Här är ett ljuvligt recept på höjdaren västerbottenpaj! Denna delikata, krämiga och smakrika paj passar ypperligt till festligare tillfällen. Servera Västerbottensostpaj varm, ljummen eller kall och med till exempel crème fraiche, rödlök och löjrom.

    - Västerbottenostpaj

    Spara

  • Västkustsill

    Föredrar du krämig sill? Gör egen västkustsill, även kallad skaldjurssill, där sillfiléerna läggs in med räkor i en krämig sås av crème fraiche och majonnäs som får smak av citron, dill och gräslök. Toppa med vacker rom vid servering. Ett sillrecept som passar fint till både jul, påsk och midsommar.

    - Västkustsill

    Spara

  • Silltårta

    Sagolik silltårta att servera på midsommarbuffén! Lätt att tillaga och blir en favorit hos alla! Mustig kavring med fyllning av matjessill, rödlök, kvarg, gräddfil och gräslök. En riktig vinnare!

    - Silltårta

    Spara

  • Påskskinka

    En läcker, örtgriljerad påskskinka är ett trevligt inslag på påskbordet. Griljeringen är superenkel att göra och med en färdigkokt skinka från butiken dröjer det inte länge innan ljuvliga dofter sprider sig i köket.

    - Påskskinka

    Spara

  • Memma

    Det här är en traditionell finsk efterrätt som äts vid påsk. Smaken är fyllig och söt och vi rekommenderar att du serverar den med strösocker och vispad eller ovispad grädde, eller kanske lite gammeldags vaniljglass.

    - Memma

    Spara

  • Cheesecake med bär

    Underbar och förtjusande cheesecake med bär. Vill du sätta en prägel av sommaren på din efterätt så gör du denna goda cheesecake med bär och en botten av digestivekex.

    - Cheesecake med bär

    Spara

  • Fröknäcke

    Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med olika sorters fröer. Bryt i oregelbundna bitar och servera med goda röror till. Även en utmärkt gå bort present! Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och rulla med kavel över.

    - Fröknäcke

    Spara

  • Gravlaxsås

    Gravlaxsås, ungefär som hovmästarsås, är en god sås till gravad lax, men också till rimmad lax. Rör och vispa ihop såsen av dill, senap, socker, olja och rödvinsvinäger. Se till att oljan och senapen har samma temperatur så är det mindre risk att gravlaxsåsen skär sig.

    - Gravlaxsås

    Spara

  • Påskbakelse

    En äkta gräddbakelse av Napoleon-typ som du bakar själv, med tre bottnar av smördeg, lager av härlig citronkräm, aprikosmarmelad och vispad grädde, och högst upp ett kycklinggult glasyrlock. Gör sig utmärkt på påskbordet.

    - Påskbakelse

    Spara

  • Marsipankycklingar

    Pyssla ihop några färgglada marsipankycklingar till påsk. Marsipankycklingarna är verkligen söta, i dubbel bemärkelse! Med mandelspån som mun och chokladdoppad mage är de svåra att inte sluka direkt, eller så garnerar du påsktårtan med dem.

    - Marsipankycklingar

    Spara

  • Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde

    Påsktårta med passionsfruktsgrädde och garnerad med påskägg eller marsipanfigurer att servera till vårens mathögtid. Den enkla påsktårtan går snabbt att göra med färdiga tårtbottnar. Grädden till påsktårtan smaksätts med passionsfrukt. Toppa tårtan med passande påskdekorationer.

    - Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde

    Spara